fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Het missen van je babybuik…

Nu ik deze blog schrijf zit de baby nog heerlijk binnen op zijn of haar plekje. ‘Het’ ligt al weken in de juiste houding en sinds een week voel ik mij er ook echt klaar voor. Al kijken we enorm uit naar de komst van de baby, zie ik er ook een beetje tegenop dat straks die babybuik weg is.

Geluk in je babybuik

Ik heb het geluk dat ik enorm heb kunnen genieten van de zwangerschap, zonder gekke kwaaltjes. Ik heb geen maanden op bed moeten liggen, heb geen weken kotsend boven de wc gehangen en ook mijn schoenen kan ik nog aan én zelf aantrekken. Dat groeien van de buik en het voelen bewegen van je kindje is magisch natuurlijk en ik geniet daar nog steeds ontzettend van. Dat gefriemel en af en toe die beuk in je zij, ik word daar heel erg blij van.

missen babybuik

Baby nummer twee

Als ik er nu aan denk dat er straks een tweede baby in mijn armen ligt, dan is dat natuurlijk het toppunt van geluk. Na Otis en het uit elkaar gaan met zijn vader toen hij nog maar een paar maanden oud was, dacht ik dat het voor mij misschien bij één kindje zou blijven. Dat mijn droom van meer kindjes en een broertje of zusje voor Otis uitkomt, had ik gehoopt, maar niet verwacht. En nu is het bijna zo ver. 39 weken zwanger en klaar om een extra liefde te verwelkomen in ons gezin.

Afsluiten van een fase: zwangerschap

Al dat babygeluk wat er straks op ons staat te wachten, vaagt natuurlijk ieder ander gevoel weg. Toch geniet ik nu extra van die laatste dagen met mijn babybuik en iedere beweging die ik daarin voel. Ik moet toegeven dat ik mijn babybuik ga missen. Misschien zijn dit wel de laatste dagen dat ik dit gevoel ga meemaken in mijn leven en ik vind het zo mooi en bijzonder! Misschien zijn het de hormonen, maar het afronden van een zwangerschap, is toch wel een dingetje.

missen babybuik

Missen van je babybuik!

Gister hebben we nog mooie foto’s gemaakt, dus we hebben prachtige beelden aan deze mooie en spannende tijd. Als we binnenkort ons kindje mogen ontmoeten, mis ik die babybuik misschien helemaal niet meer. Wat ik ervoor terug krijg ik natuurlijk 100 maal mooier! Maar voor nu geniet ik extra van die laatste dagen en dat gekriebel. Nog eventjes kleine baby…

Meer lezen over zwangerschap en bevallen? Over mijn slapeloze nachten, het derde trimester of dé musthave autogordel die je ongeboren baby beschermd? Je leest het op de blog!

Visuals: Shutterstock