fbpx
Menu
Mama zijn / Speen

Hoe Otis per ongeluk zijn speen weer terug vond…

Dat ga je toch niet menen he? Jawel! Mijn kleine speurneus had hem te pakken voor ik er erg in had. Tip van mij: weggooien voordat je peuter zijn speen weer terug vind!!

Otis zonder speen

Wat was ik trots dat de kleine directeur zonder speen door het leven ging! Overdag hoorde ik hem er niet meer over en in de nachten ging het ook aardig. Hoera, hoezee, klaar met dat ding en weer een stap dichtbij het grote jongens-bestaan! Oftewel, basisschool voorbereidingen! Uuuhhh tja, totdat hij zijn speen weer terug vond dus…

Embed from Getty Images

Hoe Otis zijn speen weer terug vond

Meneer was al drie weken van zijn speen af en dat hoofdstuk was soort van afgesloten. Ik was al compleet vergeten waar ik het stuk rubber gelaten had, ook al wist ik dat hij niet in de kliko lag. Tricky en daar had ik niet zo slordig mee moeten omgaan! Tijdens een ritje naar de kust om daar een vers visje te eten in de auto, zat Otis lekker te spelen op de bijrijdersstoel. Hij was eendjes met een hengel aan het vangen en rommelde wat met de knopjes. Daar ging opeens het dashboardkastje open… OH NEE, DAAR LAG HIJ DUS, OMDAT IK HEB NIET IN HUIS WILDE HEBBEN! Met een blij koppie keek hij mij binnen 0,3 seconden aan met zijn blauwe speen weer in zijn mond. ‘Kijk mama, ik heb mijn tuttie gevonden! Tuttie is weer terug!’.

Please no: Mom failure 2.0!

Ik voelde mij dus een beetje zo:

 

 

 

 

 

 

 

Zeg mij dat het niet waar is! Daar was het helaas al te laat voor. Sindsdien sloop het stuk-plastic-from-hell weer stiekem mijn lieve Otis zijn leven binnen en moesten we dus weer van voren af aan beginnen. Zucht…

Otis zonder speen: deel 2

Vorige week donderdag, 12 oktober, was het dus weer tijd om voor altijd afscheid te nemen van zijn geliefde Tuttie. Deze keer hebben we hem doorgeknipt samen en in een versierd doosje voor de voordeur gelegd. Toen hij binnen tot tien moest tellen, ging daarna opeens de bel… Het doosje was weg en er lag een kado. Elmo was voor even leuk natuurlijk, maar meneer wilde liever zijn tuttie terug. Begrijpelijk, maar deze keer is hij dus echt WEG! Hij heeft er meer moeite mee lijkt het, maar deze keer kunnen we niet anders dan ermee dealen en volhouden. Bye bye Tuttie! Tot nooit!

Wil je meer van onze speen avonturen lezen? Kijk dan even op de link.