fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Ik ben zwanger en kan niet slapen…

Hi, gekke Henkie hier! Het is 4:10 en ik ben dus al uuuuren wakker. Om het nog even gekker te maken zit ik hier een blog te tikken. In de woonkamer op de bank in mijn onderbroek. Met het licht uit natuurlijk, want als de buren licht zien branden op dit tijdstip, denken ze minstens dat ik al weeën lig weg te puffen en dat is morgenochtend dan ook zo’n teleurstelling voor ze ;-). Ik kan niet slapen en ik word er gek van…

Mijn hoofd draait overuren

Dat mijn hoofd overuren draait, daar heb ik normaal al last van, maar zo in die laatste weken van de zwangerschap helemaal! Ik moet nog van alles aanschaffen, het huis poetsen en we zijn ook nog niet klaar met klussen. Mijn lief zegt uiteraard: ‘Laat gaan, het komt goed en alles komt af. Jij hoeft je daar geen zorgen over te maken’. Maar dat doe ik dus wel. Nestelen is echt wel een dingetje, want ik wil gewoon dat alles klaar is. Niet constant alles verslepen (nou ja, kijken hoe het versleept wordt), geen 5 emmers gereedschap meer in huis, geen dagelijkse ritjes naar de bouwmarkt meer. Ik wil gewoon rust. Alles in huis hebben, de babywasjes gedaan, het huis gepoetst en chillen. De tijd begint te dringen met 37 weken, dus we gaan zien hoe ver we komen.

zwanger en kan niet slapen

Ik kan niet slapen

Otis is nu 9 dagen bij zijn vader vakantie aan het vieren. Helemaal leuk voor ze natuurlijk, maar na eerst 10 x huilen rondom dat hij wegging (hormonen, hoera) heb ik mij er maar op gefocust dat wij hier in de tussentijd alles af kunnen maken én ik even goed kan uitrusten…. Hahaha, what was I thinking! Op de één of andere manier slaap ik licht, juist nu ik keihard kan slapen en iedere ochtend mag uitslapen. Een paar keer per nacht plassen en dat hoofd wat ’s nachts en vroeg in de ochtend direct denkt: vandaag wil ik langs oma, de kamerplanten zijn in de aanbieding dus even langs het tuincentrum, 4 rompers is nooit genoeg en wanneer is in hemelsnaam dat huis klaar, helpt niet echt. Dan krijg je dus dit. Om 4:20 achter de laptop een blog tikken, in de hoop dat je daarna in slaap valt.

Hormonale draak

Mijn lief ligt heerlijk te draaien, knorren, knarsetanden en is in een diepe coma. Lekker voor hem natuurlijk want hij verdient ook een goede nachtrust. Zo denkt de normale Claudia. De hormonale draak zou hem het liefst even willen wakker maken om te melden dat ik al wakker lig vanaf 1:45. Dat slaat natuurlijk nergens op, want ook al zou ik dat doen, dan zegt hij: ‘Ga maar lekker rustig liggen schatje’, dan is hij met een minuut weer vertrokken en ben ik geen steek verder. Gelukkig heb ik ze nog wel zo op een rij, dat ik hem laat liggen…

zwanger en kan niet slapen

Ik kan niet slapen. Hoe dan?

Als ik op mijn rug lig, dan ben ik binnen een minuut misselijk. Er zal dan wel van alles bekneld liggen ofzo, dus het is de linker of rechterzij. Ik vind die buik en vooral dat gefrummel erin heerlijk, maar soms kan ik echt mijn draai niet vinden en zit ik mezelf in de weg. In de afgelopen 2,5 uur heb ik al 365 x diep gezucht, mezelf 20 x voorgenomen om mijn hoofd leeg te maken (lukt niet), 6 x geplast, 45 x doorgelopen wat ik morgen wil gaan doen en 1 minneola gegeten. Oh ja, en deze blog geschreven natuurlijk…

563 woorden later en om 4:30 is het maar tijd om het nog een keer te proberen. Even afleiding heb ik nu in ieder geval ook uitgeprobeerd als ‘kan-niet-slapen-middel’, dus op hoop van zegen.

Tips zijn welkom van de andere gekke Henkies en wakkere Willies!

Meer lezen over zwanger zijn? Je leest het op de blog!

Visuals: Shutterstock