fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Een speciale autogordel tijdens de zwangerschap: de musthave waar je nooit iemand over hoort!

Wist jij dat de standaard autogordels onveilig zijn voor je kindje tijdens de zwangerschap? Ik hoor hier nooit iemand over, maar voor een paar tientjes zit ook je ongeboren baby veilig in de auto. Ik heb hem aangeschaft en vind het DE musthave voor zwangere vrouwen, waar je nooit iemand over hoort.

Is dat niet gevaarlijk, zo’n autogordel tijdens de zwangerschap?

Twee weken geleden zaten mijn lief en ik samen in de auto. Hij bedacht opeens dat zo’n gordel helemaal niet op de juiste plek zit met zo’n babybuik en of dat niet gevaarlijk was voor de baby. Ik had daar eigenlijk nooit over nagedacht en bedacht mij dat ik er ook nooit iemand over hoorde. Gek eigenlijk! Na wat google werk kwamen we erachter dat er wel degelijk speciale autogordels bestaan, maar dat dit in het buitenland (Engeland en Australië onder andere) veel gebruikelijker was.

autogordel tijdens de zwangerschap

Ja, een standaard autogordel tijdens de zwangerschap is gevaarlijk voor de baby

Een week later zag ik op social media een vreselijk bericht voorbij komen, waarbij ik meteen moest denken aan het gesprek wat we die week ervoor hadden. Iemand die ik persoonlijk niet ken, even ver in haar zwangerschap als ik, had een ernstig auto ongeluk gehad. Alsof dat nog niet erg genoeg is had ze hierbij hun ongeboren kindje, 33 weken gedragen, verloren. Wat ontzettend hartverscheurend om mee te moeten maken. Afscheid van een kindje is één van de moeilijkste dingen.

Neem een auto zwangerschapsgordel!

Diezelfde avond ben ik weer gaan speuren online en kwam ik erachter dat ook in Nederland autogordels te koop zijn voor tijdens je zwangerschap! Een klap maken met de auto is altijd gevaarlijk, maar een autogordel die dan hard in je buik drukt, kan cruciaal zijn voor een ongeboren baby. Deze autogordel voor tijdens de zwangerschap, trekt het onderste gedeelte naar beneden, onder je buik en over je benen heen. Zo wordt de druk verplaatst naar je heup en benen in plaats van naar je buik.

autogordel tijdens de zwangerschap

Be Safe autogordel tijdens de zwangerschap

Het is ontzettend handig in gebruik, alleen met een rok of jurk iets minder, omdat deze dan omhoog moet tussen je benen. Je doet een extra handeling tijdens het omdoen van de gordel (je klikt de gordel omlaag tussen je benen met twee drukkers) en je baby is veilig. Je bevestigt de gordel als soort zitting op je stoel en that’s it! Hij is al te gebruiken vanaf 8 weken zwangerschap tot het einde uiteraard. Ze zijn ook niet duur in de aanschaf, dus daarvoor hoef je het ook niet te laten. Als je een keer met iemand meerijdt, dan kun je hem ook gemakkelijk op de voorstoel klikken.

Spread the word!

Ik heb hier nog zo weinig over gehoord, maar vind het zo belangrijk dat dit gangbaar wordt! Het vergroot de veiligheid van je ongeboren kindje aanzienlijk en een ongeluk zit in een klein hoekje. Spread the word mama’s van Nederland! Ook al kunnen we één baby redden, dan is het zeker de moeite waard.

De Be safe autogordel is verkrijgbaar bij Bol.com voor €39,90.