fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Het derde trimester van mijn zwangerschap: over mama-swag, Remi Bonjaski en big time nesteldrang

Inmiddels zit ik al even in het derde trimester van mijn zwangerschap. Nu ik dit schrijf zit ik bijna op de 33 weken. Dat betekent: als een walrus uit bed rollen: hallo buikspieren?, toekijken (en commentaar leveren ;-)) bij een verbouwing en nestelen als een malle!

Derde trimester = dikke buik

Ik hoor het dagelijks: ‘Je begint nu wel echt te groeien he?’ Yes, dat klopt! Ik waggel nog niet, of dat wil ik in ieder geval graag geloven. Ik zie mezelf nooit lopen natuurlijk. Sommige kleding kan echt niet meer en dat is inderdaad ‘normale kleding’. Ik kan gelukkig ook veel nog wel aan. Met wat slimme tips kom je een aardig eind in je zwangerschap, zonder een complete big belly garderobe! Hierover zal ik een blog schrijven, dus ’to be continued…’ Wat ik wel merk is dat mijn buikspieren zich naar ‘wie weet waar’ verplaatst hebben. Als ik van liggend op mijn rug omhoog wil komen, moet ik eerst half op mijn zij rollen om mezelf vervolgens omhoog te slingeren. Een beetje tuimelaar stylo. Ja ja, mama-swag ten top hier!

derde trimester

Nesteldrang

Oh help, ik nestel mij suf! Nog niet qua poetsen in ieder geval, want we zitten nog vol in de verbouwing hier en zijn eerlijk gezegd nog niet aan de babykamer begonnen. Dat is nu het opslag- en klus hok, dus dat ligt vol met hout, gereedschap en andere meuk. Ik blijf kalm (dat probeer ik althans) en zolang de co-sleeper klaar staat, opgemaakt en wel, vind ik het prima. Adem in, adem uit… Daarentegen heb ik wel lijstjes met spullen die nog geregeld of gekocht moeten worden en kan ik niet wachten om die laatste dingen te regelen. Kleertjes uitzoeken, wassen, wat hebben we nog nodig, ik kan er de hele dag mee bezig zijn. Als ik die tijd zou hebben dan he? Ik werk natuurlijk nog gewoon, heb een gezin, zit in een verbouwing (letterlijk, ik doe geen hol, behalve kijken en kleurtjes kiezen) en heb een kleuter met vakantie.

derde trimester

Bijna verlof

Wel begint mijn verlof bijna! Nog tot en met half augustus en dan hoef ik niet meer naar kantoor. Niet dat ik dat zo erg vind, want ik zit daar maar twee dagen per week. Maar toch, dan komt alles wel steeds dichterbij. Ik kan aan de ene kant niet wachten totdat de baby er is en aan de andere kant wil ik nog zoveel genieten van die dikke buik en dat (meestal) gezellige gefrummel erin. Af en toe krijg ik namelijk een trap waar Remy Bonjaski een puntje aan kan zuigen, dat mag de pret niet drukken!

Ik geniet nog even van mijn derde trimester en de voorbereidingen. Het babykamertje schilderen (nou ja, toekijken), kleertjes uitzoeken en de laatste waslijst met spullen bij elkaar sprokkelen. Deze baby is super welkom, maar blijf nog maar even een week of 7 lekker binnen zitten. We kijken uit naar zijn of haar komst!

Meer zwangerschap of bevallen? Je leest het op de blog!