fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Liever shoppen online of in de winkel? En je partner?

Iedereen heeft zo zijn voorkeur qua shoppen. Vrouwen zijn daar sowieso erg gedreven in ;-). Ik vind het nu super leuk om eens een dagje naar de stad te gaan om te winkelen, omdat het praktisch nooit meer voorkomt. Voor het grootste gedeelte van de tijd, moet ik toegeven dat shoppen online mijn expertise is.

Shoppen in de winkel

Vroeger, ongeveer vanaf mijn 12e, ging ik regelmatig de stad in om te winkelen. In mijn geval was dat vaak Haarlem of Amsterdam en al snel had ik mijn favoriete plekjes waar ik regelmatig kwam. Toen ik vanaf mijn 15e verschillende bijbaantjes had werd het steeds vaker natuurlijk en kocht ik iedere week wel iets nieuws voor het uitgaan. In de tijd dat ik bij Men at Work Haarlem werkte, was het zo gek dat ik een stapeltje had liggen in het magazijn en als het salaris kwam, dan hopla, ging alles mee naar huis en was het salaris op.

shoppen onlineShutterstock – Gaudilab

Shoppen online: mijn expertise

Toen ik eenmaal fulltime ging werken begon ik pas met het shoppen online. Ik was toen veel aan het werk en ik het weekend kwam ik wel in de stad, maar dan gericht. Even langs de Hema bijvoorbeeld, maar ging ik minder dagenlang shoppen in de stad. Online was net zo gemakkelijk, het kwam thuis, ik kon passen wanneer het uitkwam en wat niet goed was kon weer terug gestuurd worden. Easy does it! Tegenwoordig bestel ik ontzettend veel online en ga ik ook altijd op onderzoek uit waar iets het goedkoopst is. Ik maak favorieten lijstjes aan om te onthouden en ik krijg automatisch mailtjes binnen als iets is afgeprijsd. Daar word ik dus blij van!

man shoppenShutterstock – Gaudilab

Mannen en shoppen online

Mannen zijn toch minder van het shoppen online heb ik het idee. Mijn partner niet in ieder geval. Hij is gewend om echt de winkels in te gaan en koopt praktisch nooit iets online. Als echte Amsterdammer was hij altijd op straat en als freelancer liep hij dus met gemak overal naar binnen tussen de klusjes en koffie door. Hij wil dingen echt voelen en passen en heeft geen zin in ’the hassle’ als iets niet goed is en weer terug moet. Zo hebben hier ooit een jaar schoenen gestaan die nog terug moesten… Kortom: DUURT LANG! Hij gaat vaak voor exclusieve jeans naar G-star en weet altijd precies wat hij wil en mooi vind. Gaat jouw vent ook liever langs bij Cast Iron of slaagt hij bij een PME legend sale? Of shopt hij juist wel graag online?

Ik ben heel benieuwd of mannen over het algemeen liever shoppen online of in de winkel? Wat doen jullie lovers? Ik hoor het graag van je!

Meer mom life lezen? Bijvoorbeeld over mijn selfcare weekend weg alleen (dit kan ik iedereen aanraden), online verslaving of dat ik soms bang ben ik mijn eigen huis? Kijk dan gerust even verder op de blog!

Header afbeelding: Shutterstock – Trendsetter images