fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Welkom in de wereld van Tinder!

Oké, ik moet wat bekennen. Na een aantal gezellige avonden met vriendinnen en hysterische verhalen over Tinder, kon ook ik niet achterblijven. Ik was toch wel nieuwsgierig en met een simpele klik op de knop stond hij geïnstalleerd op de telefoon.

WTF is Tinder?
Even voor de Tinder-leken onder ons: het is dus een app waarbij je door naar links (No thanks) of rechts (Like) te swipen door een vleeskeuring aan mannen heengaat. Je kunt je profiel instellen op een bepaalde range in leeftijd en aantal kilometer van jou vandaan waarbinnen je mannen te zien wilt krijgen en off you go!

Gat in de markt! Oh nee…
Ik heb echt bijna in mijn broek gezeken van het lachen! Wat een types komen hier voorbij! Ik vind mezelf echt een genadeloze swiper, dat sowieso, maar ik kreeg al gelijk een briljant idee! Uiteraard niet uitvoerbaar in verband met het portretrecht, maar anders had ik een gat in de markt gevonden! Ik swipte en swipte en zag gelijk al bepaalde categoriën aan mannen voorbij komen… Een beetje als een soort kwartet. Al snel begon ik voor de vriendinnen-app screenshots te maken van de in mijn ogen vreselijkste exemplaren en uiteraard waren ze het compleet met mij eens!

The categories are…Tinder-match!
Enkele categoriën voor jullie:

Stomende badkamer selfie
Jazeker, er zijn genoeg heren die ongegeneerd met ontbloof bovenlijf selfies maken in de badkamer. Dat ze dat doen, moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten, maar deze exemplaren gebruiken ze ook serieus als PROFIELFOTO. Tja, je weet meteen wat je in huis hebt, maar het linkt in mijn bovenkamer niet gelijk aan een hoog IQ eerlijk gezegd. Ik hoor ze roepen: Check my muscles! Dan denk ik: kijken kost nix, maar liken uuhhhh nee!

Doggy style
Uiteraard zitten er ook mannen bij met een hond. Nu heb ik daar helemaal niets mee, maar who cares. Deze gasten hebben een profielfoto waarbij ze innig verstrengeld nog net niet tongend met hun hond op de foto staan! Het gebrek aan een vrouw is gelijk overduidelijk, maar waar die hondensnuiten allemaal nog meer zitten denken ze op dat moment vast niet aan… Jakkes!

Kijk, hier was ik!
God, deze wordt je echt mee doodgegooid. Ik bij de Eiffeltoren, de Chinese muur, duwend tegen de toren van Pisa of op de welbekende plek met uitzicht over de Machu Pichu. Ook al wilde ik erheen, ik weet door de profielen alles al. Ja we begrijpen helemaal dat je van reizen houdt en avontuurlijk bent. Waarschijnlijk lig je tijdens deze trips ook in meurende stapelbedden, wordt je iedere nacht lekgestoken door de grootste muggen die je ooit hebt gezien en eet je een bakje kant en klaar noedels als avondeten. Behoorlijk generaliserend, maar ‘reislustige foto’s’ zijn op dit medium niet echt super origineel.

Ik kan nog uren doorgaan, dat begrijp je, maar ik zal het je besparen. Ik heb het namelijk nog niet gehad over de categorie ‘Tuinkabouters’ (bril, blozende ronde wangetjes en braaf haar), de ‘Digibeten’ (Oh, maakte hij al een foto? Zulke slechte profielfoto’s van onderaf met slecht licht dat je bijna niet gelooft dat ze toch echt zelf ingesteld zijn) en de ‘Dierenbeulen’ (kijk, hier sta ik met een gedrogeerde tijger/dolfijn/olifant). Heel sporadisch zit er eens iemand tussen waarvan je denkt: Ja, leuk! En die blijken dan 1.65 te zijn…. Ik ben 1.80 voor de duidelijkheid. Kortom, ik lach me suf en swipe vrolijk door op zoek naar nieuwe categorieën. 😉