fbpx
Menu
Mama zijn / School

3 musthaves voor school (en waar je op moet letten)!

Gaat jouw oogappeltje al naar de basisschool? Dan zit je in een nieuwe fase, waarin je kindje ook speciale schoolspullen nodig heeft. Waar hij of zij op de opvang nog weg kwam met een tas en een paar sloffen, is dat op de basisschool iets uitgebreider… Daarom maakte ik een mooi lijstje met 3 musthaves voor school (en waar je op moet letten)!

basisschool uitzet

3 Musthaves voor school

Yes, naar de basisschool! Ik vond het bijna nog spannender dan Otis… Hij had natuurlijk ook spullen nodig, dus we gingen kijken naar een toffe en stevige rugtas, een sterke drinkbeker en een praktische broodtrommel. De rugtas ging helaas maar één schooljaar mee, dus voor het tweede leerjaar zijn we geswitcht. Ook had hij extra tassen nodig voor gymles en zwemles. Ik heb een mooi ‘musthaves voor school’ lijstje voor je gemaakt met stevige items, die lang meegaan!

 1. De rugtas

  De rugtas moet comfortabel zitten, er moet veel in kunnen en de indeling moet natuurlijk praktisch zijn. Het liefst gaat hij natuurlijk ook langer dan één jaar mee! Wat vind je van dit te gekke exemplaar? Fjallraven heeft natuurlijk iconische rugtassen die nu helemaal ‘in’ zijn! Hij is er in toffe kleuren, zoals mijn persoonlijke favorieten oker geel, bordeaux rood en donkergroen.

  schooltas en lunchbox

 2. De drinkbeker

  Dit is wel even een dingetje natuurlijk, want een drinkbeker moet voldoen aan de volgende eisen:

  – Niet lekken
  – Vaatwas bestendig
  – Kleuter moet hem open kunnen maken > draaidoppen vallen af
  – Goede kwaliteit

  Tot nu toe gebruik ik de drinkbekers van Mepal. Wel moet ik zeggen dat bij de standaard pop-up bekers, hier vaak de doppen uit elkaar vliegen als ze een paar keer gevallen zijn. Daarom kies ik voor de wat grotere formaten van 0,5 liter, deze zijn echt sterker! De drinkbekers en lunchboxen van Liewood zijn qua design en gebruik trouwens natuurlijk ook helemaal te gek!

 3. De lunchbox

  De lunchboxen zijn natuurlijk ook erg belangrijk en Otis krijgt er zelfs TWEE mee naar school! Één voor het fruit en een andere voor de lunch. Een klein bakje fruit eet hij leeg, maar een grote ook, dus maak ik dankbaar gebruik van dat moment, zodat hij overdag al zoveel mogelijk vitamines binnen krijgt. Waar ik altijd naar zoek is een lunchbox met vakken, bijvoorbeeld de Yumbox of de Bento van Mepal. Zo kun je een gevarieerde lunch aanbieden en verschillende soorten fruit. Otis krijgt altijd twee sneetjes brood mee met hartig beleg, wat groente (paprika, komkommer, wortel), wat fruit (losse druiven bijvoorbeeld) en hij vraagt altijd om een babybel.

rugtas en school lunch set

Uiteraard ben je er met deze 3 items nog niet, want Otis heeft natuurlijk verschillende lunchboxes, drinkbekers én diverse extra tassen met rijgkoorden voor gymles en zwemles. Deze heb je natuurlijk simpel, maar ook met My Little Pony, superhelden of Pokémon, net waar ze gek op zijn.

Heb jij nog kwalitatieve musthaves voor naar school? Deel je tips gerust! Vooral tips voor ‘anti-lek’ drinkbekers zijn altijd welkom!

Wil je meer lezen over school, bijvoorbeeld tips voor naamstickers (anders ben je echt altijd alles kwijt), billen afvegen in 7 stappen (yes, dat moeten ze zelf doen) of hoe je jezelf zit op te vreten tijdens de eerste keer schoolreis? Je leest het op de blog!