fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Bang in je eigen huis? Bekentenis van een bangepoeperd…

Mijn liefde is niet iedere nacht hier bij mij. Ongeveer de helft van de week wel, de andere helft niet. Nu ik dit tik denk ik al ‘ben je gek ofzo, zoiets de wereld in slingeren?!’. Als hij er is, dan is er natuurlijk niets aan de hand. Maar als hij er niet is… Bang in je eigen huis is een groot woord, maar toch…

Geen enge films

Als hij er niet is, dan kijk ik geen ‘enge’ films. Ik vind ze soms best leuk, maar ik zit al vanachter mijn handen te kijken als mijn vriend erbij is. De film Birdbox bijvoorbeeld op Netflix, daar heb ik een half jaar tegenaan lopen hikken. De trailer vond ik super goed en spannend, maar ik durfde gewoon serieus niet te kijken. Hilarisch toch? Uiteindelijk heb ik gekeken toen mijn vriend er ook was en aan tafel zat te werken, maar dan ben ik al bang dat ik aan de film ga denken als hij weg is. Vooral in het donker natuurlijk, dus dan laat ik een lichtje branden ’s nachts. Het slaat nergens op natuurlijk, maar het is de waarheid.

bang in je eigen huisShutterstock – Roman Samborskyi

Inbrekers

Mijn kind heeft denk ik iets van mij overgenomen, in een andere vorm weliswaar. ‘Mama, als er inbrekers komen die Sadé willen stelen, dan ga ik ze een klap geven’. ‘Komen de inbrekers naar mij mama?’. ‘Nee schat, ze moeten eerst langs mama en dat durven ze niet, want mama is een ninja’. Ja, wat moet je zeggen? In de hal staat een grote bamboe stok. Joost weet wat ik ermee moet, maar die is dus voor de inbrekers. Dan hoop je dus wel dat ze niet door de voordeur komen, anders heb je je eigen bamboe stok onder je snufferd.

bang in je eigen huisShutterstock – Photographee.eu

Huis reinigen en beschermen

Geesten? Hou maar op, want ik krijg er de rillingen van! Onder het mom ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, lopen we hier ook dagelijks door het huis met Palo Santo. Dat wordt ook wel heilighout genoemd. Door het kort te branden gaat het tijdelijk roken en met het stukje hout loop je door het huis heen. Dit reinigt mensen en huizen van negatieve energie, brengt ontspanning en rust. Het ruikt heerlijk en wij vinden het erg fijn. Otis neemt de taak erg serieus, omdat ik hem verteld heb dat het ons beschermd. In de tijd dat mijn kinderen slecht sliepen hebben we zelfs kamers met salie uitgerookt, geheime familie spreuken gebruikt en entiteiten spray gesproeid. You name it, I did it!

bang in je eigen huisShutterstock – Holly Mazour

Bang in je eigen huis

Het zit natuurlijk allemaal in je hoofd. Dat weet ik gelukkig zelf ook. Voor mij staan er dus geen enge films op het programma en ik zorg er altijd voor dat alles op slot zit. Met de sleutel erin dan wel, zodat ik er in nood altijd direct uit kan en niet eerst de sleutel hoef op te sporen. Wist je trouwens dat inbrekers de standaard cilinders van sloten er zo uittikken? Er zijn speciale sloten waarbij dit niet kan. Check bijvoorbeeld een shop als deur-cilindersloten.nl met opties voor de bangepoeperds onder ons…

Mijn rare ‘bang in je eigen huis’ toestanden zijn natuurlijk een beetje geheim. Het laatste wat ik wil is natuurlijk dat mijn kinderen die rare kronkels overnemen! Waar zij bij zijn ben ik de stoerste mama, die alle ’s nachts inbrekers de stuipen op het lijf jaagt met mijn ninja moves, inclusief bamboe stok! Geloof jij het?

Meer momlife lees je op de blog!

Header – Shutterstock – Maridav