fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn

Picknicken in de natuur!

Ik heb het geluk dat ik een kind heb wat net zo blij wordt van drie gevonden veren als van een nieuwe doos duplo. In de natuur is hij in zijn element en geniet hij ten top!

De paden op…

We gaan dan ook als het even kan en het weer het toelaat erop uit. Favorieten zijn het strand, de duinen en het bos en dan neem ik als een echte moederkoek een tas met rantsoen mee. Nou ja, rantsoen… Zeg maar eerder eten voor een dag of twee. Niet dat we verdwalen, maar gewoon voor de gezelligheid. Lekker een groot kleed mee en onderweg even een breakie. Dat heeft mijn Otis wel nodig, want hij loopt ieder stuk soms wel drie keer, omdat hij bijvoorbeeld achter een meeuw aanrent of om toch nog dat bloemetje te plukken wat hij had zien staan.

Otis-rosti-mepal-1

Knoeiboel

Ik liep soms best wel te hannesen. Waarschijnlijk ligt het aan mij, maar ik had bijvoorbeeld altijd bekers in mijn tas die zeiden ‘anti-lek’ te zijn. Ken je die? In een plastic tas van Albert Heijn komt er geen druppel uit, totdat hij in je suede tas zit, dan heb je weer een natte plek, plus kring als aandenken. Bleh! Ik ben dus overgestapt naar een ander soort drinkbekers en officiële brooddozen. Serieus waar, geen druppel in mijn tas! Naast dat Otis daar blij van wordt, is dat ook wat beter voor mama’s gemoedsrust ;-).

Rosti Mepal

Ik mocht van Rosti Mepal wat mooie spullen voor onze tripjes uitzoeken en dat hebben we gedaan! Uiteraard is Nijntje nog steeds de held hier in huis (wat mama helemaal niet erg vind natuurlijk) en is mijn Otis nu de trotse eigenaar van de Dick Bruna set van de koe. Hoe leuk is die? Ik ben gek op die simpele en grappige tekeningen! Het is erg leuk dat ze nu ook complete sets verkopen van verschillende thema’s, zoals Finding Dory, Frozen, Minions, Paw Patrol, Cars, Planes en Woezel en Pip. In deze sets kun je kiezen voor een broodtrommel, een pop-up drinkbeker en een schoolbeker. Wist je dat ze ook handige fruitboxjes in het assortiment hebben (inclusief vorkje), die perfect in de broodtrommels passen? Ideaal voor onze tripjes én voor als je naar school gaat!

Otis-rosti-mepal-5

Picknick feest

Mijn Otis is geen fantastische eter. Vooral warm eten is een no-go. Wat mij wel opvalt is dat als hij buiten is en we picknicken, dat hij dan veel meer eet als normaal. Of het de afleiding is, de extra beweging of de leuke picknick gear, daar ben ik nog niet achter…