fbpx
Menu
Kind zijn / Kraamkado

Schattige bijtspeeltjes voor de kleinsten!

Bijtspeeltjes zijn altijd een knaller bij baby’s! Ze kunnen er een lange periode mee spelen én het is natuurlijk super goed voor het mondje! Ik kwam van een bekend Nederlands merk super schattige bijtspeeltjes tegen, die ik natuurlijk graag met jullie deel.

schattige bijtspeeltjes

Alles in het mondje!

Met mijn 20 weken oude snoepie zit ik natuurlijk weer helemaal in de baby fase. Het is zo ontzettend leuk om dit nog een keer mee te mogen maken! Al vanaf een paar weken oud ging er van alles haar mondje in. Niet alleen ‘officieel’ bijtspeelgoed, maar ook haar eigen handjes, een paar weken later haar tenen en ook onze handen (en eigenlijk alles wat er bij Sadé in de buurt komt) is niet veilig voor ons monstertje! Alles waar ze op kan knagen gaat haar mond in. Of het nu een lepel is met een hapje, mijn vinger of het oor van haar broer (die hier dan weer smakelijk om kan lachen).

schattige bijtspeeltjes

Waarom stoppen baby’s alles in hun mond?

Vanaf jonge leeftijd tot zelfs twee jaar oud ontdekken baby’s de wereld deels met hun mondje. Ze voelen hiermee het materiaal, de structuur en of iets hard of zacht is. Voelt een object koud of warm aan? Is iets glad of ruw? Heeft het structuur of kun je er in bijten? De eerste zeven tot acht maanden kunnen ze hun handjes en vingers nog niet zo goed besturen en neemt het mondje deze taak trots over. Ook hierna blijft het mondje belangrijk om te ontdekken, maar wordt het meer een samenwerking met de handjes erbij.

schattige bijtspeeltjes

Schattige bijtspeeltjes

Deze schattige bijtspeeltjes in de vorm van speeltjes en bijtringen kwam ik tegen bij A Little Lovely Company. Je kent ze waarschijnlijk wel van de super leuke nachtlampjes, posters, rugtassen, bordjes en spaarpotten (ik schreef er al eerder blogs over). Nieuw aan het assortiment zijn de bijtspeeltjes en bijtringen voor de allerkleinsten. Als ik naar mijn Sadé kijk, doet ze alles in haar mond en zijn haar bijtspeeltjes favoriet. Daar kan er dus best nog ééntje bij. De diertjes zijn weer super cute! Wat dacht je bijvoorbeeld van een eenhoorn, zwaan of een roze hertje? Iets meer gemder neutraal (maar niet minder cute) zijn de drie opties in bijtringen: de panda, het konijn of de poes!

schattige bijtspeeltjes

Bijtspeeltjes kopen

Deze schattige bijtspeeltjes zijn uiteraard veilig voor baby’s en zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber van de Hevea boom. Ideaal als er tandjes beginnen door te komen, maar ook ver voor die tijd zijn baby’s hier uren zoet mee en blijven ze met hun mondje de verschillende vormpjes en ribbeltjes voelen. Ze kunnen er lekker in bijten en op knagen ter voorbereiding van het echte eet-werk. Een knaller van een kado dus! De ringen (poes, konijn, panda) heb je al voor €12,95 en de bijtspeeltjes van het hert, de zwaan of de eenhoorn zijn €14,95. Een leuke kadotip voor een baby op komst of een kraambezoek!

De bijtringen (poes, panda, konijn) en bijtspeeltjes (zwaan, eenhoorn, hert) zijn verkrijgbaar bij de webshop van A Little Lovely Company.

Meer inspiratie voor kraamkado’s vind je op de blog!

schattige bijtspeeltjes