fbpx
Menu
Babykamer - Kinderkamer / Thuis zijn

Thema’s in de kinderkamer

Waar je vroeger gewoon een kinderkamer had met het familie wiegje en een likje verf op de muur, wordt je nu overspoeld met kinderkamers compleet in een thema! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en ik kwam een aantal toffe mogelijkheden tegen voor op de muur met verschillende thema’s in de kinderkamer!

thema's in de kinderkamer

Onze kinderkamers

Otis startte in dit huis met een zwart-witte kinderkamer. Ja, hier zijn nog foto’s van (en die vind je in deze blog over zijn kinderkamer). Inmiddels zijn we drie jaar verder. Dat betekent in ons geval een andere look van zijn toenmalige kamer én inmiddels een andere ruimte voor Otis. Grote broers slapen nu eenmaal in een grote broer kamer! Otis heeft toffe kleuren op de muur en een steiger houten hoogslaper. Ideaal, want véél kastruimte eronder! Zijn oude kamer is nu voor zijn zusje en is nu ze bijna 5 maanden oud is ook bijna klaar. Voor Sadé hebben we Otis oude ledikant en een vintage brocante kastje (als commode), wat we hebben teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat. Ook zij heeft toffe kleuren en vormen in haar kamer. Geen echte thema’s, maar wel echt speels en vrolijk!

thema's in de kinderkamer

Thema’s in de kinderkamer

Thema’s in de kinderkamer zijn helemaal niet zo moeilijk uit te voeren tegenwoordig. Je begint namelijk met het grootste gedeelte: de muren. Hier kun je al een goede basis leggen (zie bijvoorbeeld www.muurmode.nl voor inspiratie), op de volgende manieren:

  • Een toffe kleur verf, eventueel in vormen. Wij hebben een grote cirkel bij Sadé en een grote driehoek/berg bij Otis. Bij Flexa kun je ook leuke inspiratie vinden.
  • Een leuk behang en denk ook aan een groot fotobehang als achterwand. Dat sprookjesbos is toch super leuk voor een klein elfje!
  • Speelse muurstickers. Hoe cute zijn die oogjes?

thema's in de kinderkamer

Als je basis goed is kun je de gordijnen in een passende kleur erbij kiezen en verder kleed je de kinderkamer aan met leuke accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van dierenkoppen aan de muur bij een jungle thema? Toffe posters van raketten en astronauten bij een space thema? Zachte kleuren die terugkomen in het beddengoed bij een pastel thema of grote knuffels van walvissen en octopussen bij een zee thema? Een gave lamp erbij en wat leuke accessoires, zoals een krukje, vloerkleed, nachtlampje, opberger, plant of een speelse spaarpot en je komt al een heel eind!

thema's in de kinderkamer

Het aankleden van de kinderkamer

Het aankleden van de kinderkamer blijft toch steeds weer een leuke bezigheid. Waar we Sadé haar muren een tijd geleden schilderde, heb ik alweer zat inspiratie om het weer compleet anders te doen. Laten we nog maar even wachten, want ze heeft nog niet één keer in haar eigen kamertje geslapen… Over een jaar misschien, dan mag ik het weer omgooien van mezelf. Of als we gaan verhuizen! Al dat inpakken, uitpakken en sorteren, daar zit ik eigenlijk niet op te wachten. Alleen alles opnieuw inrichten…HEERLIJK!

thema's in de kinderkamer

Visuals: www.muurmode.nl