fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Het leed dat stofzuigen heet

Sommige mensen vinden het héérlijk om lekker hun huis te poetsen. Helaas behoor ik niet tot die groep, maar ik geniet wel graag van een schoon huis. Vooral stofzuigen is niet mijn hobby…

Neurotisch schoon?

Het is natuurlijk lekker dubbel. Ja, ik ben gek op een schoon huis en mijn vriend noemt mij zelfs een tikkeltje neurotisch wat betreft een schoon huis (wat natuurlijk helemaal niet waar is ;-)). Na het avondeten wil ik gewoon een schone kookplaat, ook al zitten er maar een paar spetters op. Dan is het gewoon weer fris en netjes. Bij wat kruimels op de grond beginnen mijn handen te jeuken en wil ik de stofzuiger pakken en de waterspetters op de badkamer spiegel die veeg ik weg. Ik heb zelfs zo’n speciaal apparaat om de ramen te zemen. Ik zou de andere kant op kunnen kijken en het laten voor wat het is, maar nee, liever niet dus.

Stofzuigen zal nooit een hobby worden

Nee, stofzuigen is geen hobby van mij en dat zal het ook nooit worden. Mijn vriend doet het ook wel eens voor mij en dan is hij dus serieus, met vijf (!) minuten klaar. Laten we het erop houden dat als ik ook met vijf minuten klaar zou zijn, dat ik dan iedere dag het apparaat wel even door het huis zou halen. Bij wijze van spreken dan hè? Ik zuig dus ook onder de bank, tussen en onder de kussens van de bank, neem de plinten mee en kom, tot grote ergernis, ook op de irritante plekjes, waarvoor je van alles moet verplaatsen. Want ja, ALS ik dan de stofzuiger pak, dan doe ik het ook gelijk goed zeg maar. Ik heb dan wel niet z’n huis als uit een magazine, maar schoon moet het wel zijn.

Stofzuig-irritaties

Gelukkig wordt ik er niet chagrijnig van, nou ja, alleen als Otis mij gaat plagen en steeds de stekker uit het stopcontact trekt. Nee, dat mag hij natuurlijk niet, maar daar trekt hij zich niks van aan. Mijn stofzuiger is een topding overigens. Een Miele, zo’n zware met een zuigkracht die tegenwoordig niet meer verkocht wordt, omdat hij met gemak je vers gelegde laminaat de vloer uit trekt. Bij wijze van spreken dan he? Hij is dus wel enorm zwaar en blijft regelmatig achter hoeken hangen (irritatie puntje één) net als het snoer, wat soms vastzit onder de deur (irritatie puntje twee).

Maar goed, ik mag natuurlijk helemaal niet klagen. Mijn stofzuiger is top! En na afloop ben ik ook intens gelukkig dat het weer achter de rug is!

Visuals: Shutterstock