fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

De onzinnigheid van goede voornemens

goede-voornemens-bullshit-finalJe kent ze vast wel. Die mensen die je opeens halverwege december hoort roepen dat ze gaan stoppen met roken, beginnen met sporten of volgend jaar echt gaan afvallen. Hoor je het goed? VOLGEND JAAR! Wat ik dus eigenlijk hoor is: ‘Ik moet iets van mezelf, maar eigenlijk als je diep in mijn hart kijkt wil / kan ik het niet, daarom begin ik in het nieuwe jaar’. Kortom: gedoemd om te mislukken die goede voornemens.

Natte vaatdoeken 

De intentie zal er zeker zijn en in je hoofd iets willen dat is natuurlijk een begin. Als het op het ‘doen’ aankomt dan blijkt het menselijk ras in een groot deel van de gevallen al snel een natte vaatdoek te zijn en hoor je nooit meer iets over die goede voornemens.

Goede voornemens

Misschien ben ik de enige, maar ik begrijp dus echt niet waarom een groot deel van de samenleving in het laatste stukje wat er van het jaar over is ‘opeens’ goede voornemens heeft. Wat een onzin! Als er iets moet gebeuren, ga dan gewoon en wacht niet op een datum zodat je de komende periode nog even extra kunt ‘genieten’. Je kunt ergens tegenop zien, maar daar wordt de situatie meestal niet beter van. Niet lullen, maar poetsen! Knop om en weggooien die ranzige peuken, get you ass to the gym of gezond eten in huis halen.

Overgewaardeerd concept

Helemaal erg, de mensen die als welbekende stok-achter-de-deur hun goede voornemen op Facebook zetten. ‘Weet je dat echt zeker?’ denk ik dan gelijk, want dan weet iedereen het wanneer je faalt! Het moge duidelijk zijn: er is niets mis met goede voornemens, maar ik heb het idee dat als je hiermee wacht tot het nieuwe jaar dat de kans dan nóg groter is dat je faalt. Als je iets aan je levensstijl wil veranderen, wacht dan niet. Ga aan de slag! Je weet nooit hoe je situatie er over een paar maanden of over een jaar uitziet, want het leven zit vol verrassingen.

Wil je meer mama-geneuzel? Kijk dan vooral even verder op de blog!