fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Ik en ramen lappen?

karcher-window-vac1Sommige mensen worden blij van schoonmaken. Laten we even duidelijk zijn: ik hoor niet bij die groep. Ik hou echt wel van schoon en doe het ook goed, maar ik ben vooral blij als het achter de rug is en ik kan genieten van het resultaat (al is het maar voor even). Mijn stofzuigersnoer blijft altijd onder de deur hangen en als ik mijn sopje heb weggedaan kom ik altijd nog een plekje tegen wat ik vergeten ben. In Dubai hadden we een schoonmaakster, heel decadent maar wel waar. Zij lapte ook de ramen. Niet goed overigens, dat zag ik met mijn arendsoog wel gelijk, maar commentaar hebben terwijl je zelf nooit lapt kan echt niet. Ja, je leest het goed. Ik lapte wel eens de ramen van de kaaswinkel, dat was mijn bijbaantje toen ik 16 was. Daarna NOOIT meer gedaan. Mijn lieve moedertje deed het soms, want ze kon het niet aanzien. Ik zag alles nog prima en helder, maar dat terzijde. Je begrijpt dat ik dus even schrok toen mij gevraagd werd of ik de Kärcher Window Vac wilde testen. Ik? Weet je het zeker? Ja, juist jij! Drie keer raden wie ik als eerste belde… Mijn moeder sprong als eerste een gat in de lucht en schoot vervolgens in een lachstuip. Het gaat gebeuren: Claudia moet nu toch echt haar eigen ramen gaan lappen.

Daar kwam mijn vriend van de TNT met zijn big smile en een doos onder zijn arm. Niet zomaar een doos, DE doos deze keer! Here we go… Het apparaat bestaat uit twee handzame losse items. Het eerste is een soort plantenspuit en spons in één, waarbij je het spons gedeelte gemakkelijk eraf kunt halen en kunt wassen. Dit vul je dus met ramenreiniger en water en sop je je ramen mee in. Het tweede is een soort kruimeldief met wisser eraan. Er zitten twee maten wissers bij, dus handig voor grotere of kleine raampjes. Deze moet je dus na het soppen over je ramen halen en slurpt je water op in een reservoir, wat je naderhand kunt legen. Het apparaat had een nacht in de stroom gehangen, het sop zat erin en ik keek om mij heen. Wat eerst?!

KWC-5Ik ben meteen met iets lastigs begonnen, ja zo ben ik dan ook wel weer. Van de hal naar de woonkamer heb ik zo’n deur met wel 8 raampjes erin. De raampjes hebben ook nog eens een geslepen rand, dus ze zijn niet gewoon glad, een extra uitdaging lijkt mij! Om het af te maken zijn de onderste 4 raampjes op peuter-hoogte, dus de vette vingers waren er overduidelijk op te zien. De ultieme test! Eerst de raampjes in het sop en ik moet zeggen dat dit super handig gaat met het eerste sproeiertje! Dan nu de kruimeldief erover… Het water en sop worden naar binnen geslurpt en er loopt dus geen vies water naar beneden, nice! Pietlut als ik ben, kan ik ook geen streepje op het raam terugvinden… Wow, dat is handig en ook goed te doen voor deze toch wel window clean-virgin! Het apparaat maakt praktisch geen geluid, dus het is goed te doen als de kids op bed liggen. Geen enge toestanden meer met hete emmers sop, kozijnen aflappen en strepen op het raam. Als je nooit ramen lapt heb je dat probleem sowieso niet, maar dat terzijde ;-). Ik heb gelijk maar alle ramen gedaan, want ik was zo lekker bezig en het ging zo gemakkelijk! Laat mijn moeder het maar niet horen…

Kärcher Window Vac – €74,95

Disclaimer: deze blogpost is met liefde gemaakt vanuit een samenwerking met Kärcher, wat betekent dat ik hierdoor mijn kind biologisch voedsel kan voorschotelen (wat hij vervolgens toch niet opeet).