fbpx
Menu
Thuis zijn

Je badkamer zen inrichten in 5 stappen

De badkamer is voor mij een belangrijke plek. Ik start er mijn dag en ik sluit hem daar af. Op doordeweekse dagen sta ik om 6:00 op om rustig mezelf klaar te maken om daarna nog wat tijd te hebben voor wat lezen bijvoorbeeld. Voordat de kids wakker worden, want dan staat de dag in het teken van hen.

De dag opstarten en afsluiten

 

In de avond sluit ik mijn dag af onder de douche. Even heerlijk ontspannen en de dag letterlijk van je afspoelen. Onder de douche heb ik vaak briljante ingevingen! Ik het wel eens opgezocht en dat blijkt te komen omdat je dan in totale ontspanning bent. Heerlijk!

De badkamer zen inrichten vind ik daarom erg belangrijk. Niet teveel afleiding, een drukke toestanden, pure rust! De inrichting van je badkamer is hierbij dus erg belangrijk. Zelf een badkamer ontwerpen doe bij bijvoorbeeld handig zelf met deze tool. Ik deel 5 tips met je om je badkamer een ideaal zen plekje te maken.

Je badkamer zen inrichten

Tip 1: Badkamermeubel

 

Wat ik al zei: je wilt niet teveel afleiding, dus probeer een badkamermeubel te kiezen waar je veel of in ieder geval de meeste producten ik kwijt kunt. Zo heb je niet allemaal producten slingeren en dat oogt overzichtelijk en clean. Kleinere bakjes in een la helpen je sorteren en het netjes te houden. Handdoeken kun je bijvoorbeeld wel netjes opgerold op een plank of in een rek hebben liggen. Let er wel op dat ze niet alle kleuren van de regenboog hebben (of je badkamer moet ook regenbogen als thema hebben natuurlijk), dus het liefst in één kleur of tint.

 

Tip 2: Grote spiegel

 

Een grote spiegel heeft het effect dat de ruimte groter lijkt. Een wat kleinere badkamer krijg je dus zo een stuk ruimtelijker. De ronde spiegels die je de laatste jaren ziet zijn natuurlijk fantastisch! Wist je dat er inmiddels ook spiegels zijn met een soort verwarmingselement erin? Dat klinkt onnodig, maar heb je er al aan gedacht dat je spiegel zo niet meer zal beslaan? Briljant natuurlijk!

Tip 3: Verschillende douchekoppen

 

De badkamer die ik in mijn plek op Bali had, vergeet ik nooit meer. Een buiten badkamer met regendouche en omringd door planten (zie tip 5!). Als je het hebt ervaren weet je precies wat ik bedoel! Verschillende douchekoppen hebben dus mijn voorkeur. Een regendouche voor die verfrissende plens en een handdouche voor als je (zoals ik met een meter lang haar) die dag je haren niet wast.

 

Tip 4: De juiste verlichting

 

In de meeste badkamers waar je binnenkomt is er één soort verlichting. Dit vind ik persoonlijk erg vreemd, want je doet er verschillende dingen met verschillende doelen. Als ik aan het einde van de dag ga douchen heb ik liever zachter en gedimd licht. Zo komt je lichaam al op natuurlijke wijze meer tot rust. Als ik in de ochtend mezelf klaarmaak wil ik juist wel wat feller licht bij de spiegel, zodat ik zie wat ik doe tijdens het opbrengen van mijn make-up.

Tip 5: Planten

 

Zelf ben ik fan van planten en dus ook in de badkamer! Het groen brengt leven in de brouwerij en hierbij kun je er ook rekening mee houden welke planten het goed doen in de badkamer. Denk eens aan een Calathea, een Krulvaren of een Graslelie! Één grote plant in een rieten mand of mooi geglazuurde keramieken pot geeft een luxe effect en voor een kleine badkamer kun je denken aan een paar kleinere hangplanten. Deze nemen weinig ruimte in, maar geven je toch die heerlijke vibe! Zie hier een lijstje met geschikte planten voor in de badkamer voor extra inspiratie.

 

Meer badkamer inspiratie?

Natuurlijk heb ik nog meer mooie badkamer inspiratie voor je! Te gekke badkamers met kleur vind je ook op de blog, net als kleine badkamer inspiratie.