fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

3 Dingen die je NIET nodig hebt tijdens je zwangerschap en kraamtijd

Een zwangerschap is een hele mooie periode in je leven.  Als je deze voor de eerste keer meemaakt, dan duik je in een compleet nieuwe wereld, waarbij er termen voorbij komen waar je nog nooit van gehoord hebt en waarbij je lijstjes met producten voorbij ziet komen die je ‘echt’ nodig hebt… Na twee zwangerschappen ben ik natuurlijk geen expert, maar ben ik er wel achter dat je sommige zaken ook echt niet nodig hebt. Laten we eerlijk zijn, een lijstje met dingen die je niet nodig hebt tijdens je zwangerschap en kraamtijd is ook best handig (en bespaart je ook nog eens geld).

Dingen die je NIET nodig hebt tijdens je zwangerschap

  1. Een complete collectie zwangerschapskleding


    Je kunt je natuurlijk suf kopen aan een hele collectie zwangerschapskleding, maar dit is echt niet nodig. Hoe lang ga je het echt dragen? Ga je voor de back to basic optie, leen dan wat van vriendinnen die zwanger zijn geweest. Een tussenweg is het kopen van enkele goede basics.

    Ik zou zeggen, twee zwangerschapsbroeken, een aantal handige zwangerschapsjurken en wat langere hemden en panties. Veel jurken uit je kast kunnen waarschijnlijk prima als je zwanger bent en rekken mee, of vallen lekker losjes. Daarmee kom je al een heel eind, met een leuk vest of leren jasje erop. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe groot je buik wordt, maar ik ben met minimale aankopen mijn hele zwangerschap  goed doorgekomen. Ik heb wel aankopen gedaan die ik na mijn zwangerschap ook nog kon dragen, dus ben je creatief, dan kom je daar wel uit! Lees hier meer persoonlijke tips.

2. Klossen onder je bed


Hiervoor nemen we even een stapje terug… klossen onder je bed zijn ervoor zodat de verloskundige of arts in een comfortabele houding staat tijdens jouw bevalling. Duidelijk, maar is liggend in bed eigenlijk wel comfortabel bevallen?

Van oudsher is nog steeds gebruikelijk bij vele natuurvolkeren om hurkend te bevallen. Denk je eens in, de zwaartekracht helpt je een handje mee. Liggend een nummer 2 fabriceren is ook geen goed idee, dus waarom baren wel? Het verhaal gaat dat dit bedacht is door de artsen in ziekenhuizen (voornamelijk mannen overigens). Luister vooral naar je gevoel en niets is goed of fout, maar als je een baarkruk zou willen gebruiken, laat je bed dan lekker met alle pootjes op de grond staan!

Ik heb mijn zoon liggend ter wereld gebracht, ingeleid in een buitenlands ziekenhuis, dus ik had geen idee! Mijn dochter die vier jaar later in ons leven kwam, heeft zelf haar geboortetijd uitgekozen en is op de baarkruk ter wereld gekomen! Een perfecte bevalling en ik kan het iedereen aanraden!

3. Schoenen voor je baby

Lieve mensen, ik weet dat het er schattig uitziet, maar eerlijk gezegd is het niet comfortabel en niet praktisch. Als ze beginnen met lopen (tegen één jaar oud gemiddeld), dan ben je prima op tijd! Tijdens het kruipen remmen de schoenen met vaak rubber zolen je kindje juist af en als ze gaan binnen leren lopen is het ook prettig dat ze goed de ondergrond voelen in huis. Zitten ze in een kinderwagen en is het voor de show? Mogelijk en een eigen keuze. Een musthave is het zeker niet!

 

Heb jij nog handige toevoegingen van dingen die je écht niet nodig hebt tijdens je zwangerschap of als nieuwbakken moeder? Deel het gerust in de reacties!