fbpx
Menu
Geboortekaartjes / Mama zijn / Thuis zijn / Zwanger - Bevallen

Voorbereidingen baby: Geboortekaartje kiezen

Als er een klein wonder aan komt, dan is er veel om voor te bereiden. Waar gaat de baby slapen? Wellicht heb je een kamer over. Een naam moet gekozen worden en ook ga je op een bepaald moment een geboortekaartje kiezen. Ik heb een aantal leuke stijlen gevonden én laat je mijn favorieten zien!

geboortekaartje kiezen

Voorbereidingen voor de baby

Als je zwanger bent, dan spring je een gat in de lucht! Daar ga ik voor het mooie maar even van uit. Het is natuurlijk ook een wonder dat jouw eigen lichaam een kindje bouwt! Als je echt gaat starten met de voorbereidingen, dan is er een behoorlijke lijst om over na te denken. In de beginfase gaat het bijvoorbeeld over het kiezen voor de NIPT test of combinatietest, het willen weten van het geslacht of alvast een lijstje met favoriete namen maken. Later komt de babykamer aan bod en de spulletjes die je allemaal nodig hebt. In de laatste fase komt vaak pas het geboortekaartje aan de beurt en hier ben ik alvast voor je ingedoken!

Geboortekaartje kiezen

Ik ben inmiddels 22 weken zwanger en geniet er optimaal van. Wel vind ik dat de zwangerschap erg snel gaat, waarschijnlijk vooral omdat er al een kleine mini in huis rondloopt. Ook wij zitten al vol in de voorbereidingen, hebben goede opties qua namen en Otis ‘verhuist’ binnen nu en een maand naar zijn ‘grote broeren’ kamer. Als dit gebeurd is komt de kamer voor de baby aan bod en we zijn ook al aan het brainstormen over een geboortekaartje. Een geboortekaartje kiezen is natuurlijk super persoonlijk en je wilt iets uitsturen wat echt bij jullie past! Websites met geboortekaartjes hebben zo ontzettend veel keuze en voor je het weet zit je avonden te scrollen en lijstjes met favorieten te maken.

geboortekaartje kiezen

Geboortekaartje kiezen én aanpassen

Ik nam een kijkje bij Kaartje2go. Eerder heb ik bij hun kerstkaarten laten drukken (waarbij we zelf het ontwerp aangepast hebben), dus dat was voor mij een logische plek om te starten met mijn zoektocht naar leuke geboortekaartjes. Ik vind het altijd fijn om ergens mijn eigen draai aan te geven en niet per sé voor de standaard keuzes te gaan. Bij deze website kun je van ieder voorbeeld kaartje nog van alles aanpassen op het gebied van tekst, kleur, afbeeldingen en foto’s. Maar ook is er een sortering aan verschillende formaten kaarten én zijn er diverse papiersoorten waar je uit kunt kiezen!

Hulp gevraagd!

Ik val misschien niet direct voor de meest standaard kaartjes, dus het leek mij erg leuk om van deze site een aantal favorieten uit te kiezen en hierin verschillende stijlen te laten zien die ik erg tof vind. Wel is de keuze voor een bepaalde stijl al moeilijk, dus misschien kunnen jullie mij daarbij helpen en je mening geven!

Verschillende stijlen geboortekaartjes

 1. Dieren en botanisch

  Dieren zijn natuurlijk altijd populair voor kinderen. Mijn eigen geboortekaartje was er toevallig één met een ooievaar, maar tegenwoordig worden alle dieren en planten ingezet! Wat vind je van ‘Luuk’ met de schattige struisvogels met baby? Te gek toch en de stijl doet mij een beetje denken aan Eric Carle (één van mijn favorieten). Wat dacht je van ‘Daan’ met een papegaai en botanische look? Ik ben gek op dit stijltje en waarom niet voor een geboortekaartje?geboortekaartje kiezen

 2. Retro

  Toen ik het kaartje ‘Lise’ zag vond ik hem zo bijzonder… Een geboortekaartje met een vintage gevoel zou ik normaal niet zo snel aan denken, maar deze zachte dierentoren vind ik echt wel heel erg mooi, lief én unisex! Toch makkelijk als je ook nog niet weet wat het geslacht is…geboortekaartje kiezen

 3. Minimalistisch

  Ben je gek op de minimalistische, strakke en moderne stijl? Dan vind je deze kaartjes waarschijnlijk erg leuk. ‘Senn’ heeft vrolijke stippen en is door het schuine vlak erg speels. ‘Jill’ is super cute met de hartjes in combinatie met het geschreven lettertype! De origami zwaan ‘Liv’ is natuurlijk ook erg mooi en strak. Wist je dat ze deze kaart ook in de variant met een konijntje hebben? Een mooie stijl die denk ik vele van jullie mooi vinden!geboortekaartje kiezen

 4. Fotokaart

  De vader van onze productie is fotograaf, zoals jullie misschien wel weten. Hij kan natuurlijk niet wachten om de eerste foto’s te schieten van onze nieuwste aanwinst! Dan lijkt een geboortekaartje met foto, zoals deze ‘Matz’ misschien een logische keuze… Een kaart met een foto van je kindje is natuurlijk mega persoonlijk en het is te gek om de kleine op deze manier aan iedereen te laten zien. Een erg leuke optie!geboortekaartje kiezen

Hopelijk heb ik je een aantal leuke opties laten zien! Ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd naar jullie mening en zou graag jullie input willen. Vanuit deze sessie geboortekaartjes heb ik weer een aantal favorieten gekozen die ik ga delen op Facebook en Instagram. Het zou leuk zijn als jullie hierop gaan stemmen door middel van een like, zodat ik een idee heb van wat jullie nu echt leuk vinden! Willen jullie mij helpen?

Zelf speuren naar de leukste geboortekaartjes die je zelf kunt aanpassen? Ga ook eens kijken bij Kaartje2go en mocht je andere favorieten vinden, dan ben ik daar erg benieuwd naar!