fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Hoe doen al die andere moeders het?

Iedereen heeft het druk. Is het leven zo druk of maken wij onszelf druk? Vragen we teveel van onszelf? Willen we alles te goed doen? Hoe doen al die andere moeders het? Ik vraag het mij regelmatig af…

Druk leven

Dit is nu eenmaal een drukke periode in ons leven. De tijd met jonge kinderen en het runnen van een gezin is denk ik het meest hectisch. In de tijd voordat er kinderen kwamen hoefde je alleen maar rekening te houden met jezelf. Doen waar jij zin in had en je hoefde alleen maar met jezelf rekening te houden. Een mooie tijd, maar nu er kindjes in je leven zijn, is natuurlijk alles anders. Ik vind kinderen een enorme verrijking en zou niet anders willen. Het is logisch dat ik het een stuk drukker heb gekregen.

hoe doen al die andere moeders hetShutterstock – RossHelen

Hoe doen al die andere moeders het?

Oké, laten we beginnen met werk. Ik werk parttime in loondienst in de online marketing. Dat zijn maar twee dagen. Daarnaast heb ik nog de blog. Klinkt easy en overzichtelijk! Toen Sadé er nog niet was, had ik dus de tijd die Otis op school zat (maandag tot 15:00 en woensdag en vrijdag de ochtenden) om aan Oh yeah baby te besteden. Als ik meer tijd nodig had, dan pakte ik een keer een avondje erbij als Otis op bed lag.

Toen was daar mini nummer twee en, je raadt het al, slapen is niet haar sterkste punt. In de tijd dat ik dus normaal aan Oh yeah baby werkte, heb ik nu ook Sadé. Dit betekent grotendeels dat ik haar probeer op bed te leggen en als ze in slaap valt snel achter de laptop duik. De ‘Oh yeah baby uurtjes’ zijn dus tegenwoordig minimaal. Ik hoor je denken: ‘Clau, dan pak je toch weer een avondje als de kindjes op bed leggen?’. Goed idee in eerste instantie… Ware het niet dat we ook in de avonden vaak met Sadé bezig zijn! Om even een beeld te scheppen, we hebben gister eindelijk een film kunnen kijken na 5 avonden proberen (met onderbrekeningen voor het kleine spook uiteraard).

Dan is er ook nog het huishouden, waarbij ik soms 3 dagen denk ‘ vandaag moet ik echt stofzuigen’ en klusjes in huis die maar niet afkomen. Zo nu en dan probeer je ook nog sociaal te doen en iets af te spreken. Af en toe heb ik momenten dat het voelt alsof ik alles onder controle heb. Alleen heb ik ook veel momenten waarop ik geen idee heb hoe ik alles ga doen en denk ‘Hoe doen al die andere moeders het?

hoe doen al die andere moeders hetShutterstock – Africa Studio

Mooiste tijd van je leven

Ik probeer alles maar en beetje te laten gaan en te kijken hoe het komt. Ik doe wat ik kan en wat niet lukt, dat komt een andere keer dan maar. Deze tijd dat de kindjes zo klein zijn komt namelijk nooit meer terug. Iedere dag zijn ze groter dan gister en leren ze nieuwe dingen bij. Als ik straks oud en grijs ben, dan denk ik met liefde terug aan deze tijd. Dit is toch de mooiste tijd van ons leven, ook al hebben we geen flauw idee soms hoe we alles moeten doen.

We moeten zoveel (van onszelf)

Leggen we onszelf teveel druk op? Willen we alles perfect? Uitdagend werk, net opgevoede kinderen, een sterke relatie, gezond eten, sporten, quality time, bewust leven, zelfontwikkeling, een leuk sociaal leven? Is dat wel haalbaar? Misschien stap voor stap. Van alles een beetje. Probeer niet zo streng te zijn voor jezelf. Ik denk dat de meeste moeders dat namelijk wél zijn, als ik zo om mij heen kijk. De wereld vergaat niet als we af en toe wat ballen laten vallen. Sterker nog, als we bewust een aantal ballen aan de kant leggen, maken we het voor onszelf een stuk gemakkelijker!

Meer mom struggles? Je vindt het op de blog! Misschien vind je de tips voor meer rust van mijn coach ook handig! Die heb ik er zelf ook weer even bijgepakt 😉

Header afbeelding – Shutterstock Kaspars Grinvalds