fbpx
Menu
Jezelf zijn

Tips voor meer rust van mijn coach!

Ik deed mijzelf eerder dit jaar een coach kado! Hebben jullie dit toevallig gelezen op de blog? Tips om in het dagelijks leven toe te passen zijn natuurlijk altijd welkom, maar voor mij lag de focus op tips voor meer rust en ontspanning. De tips van mijn coach deel ik hier met jou!

Waarom een coach?

Even een stapje terug… Waarom besloot ik eigenlijk een coach in te schakelen? Naast het feit dat het natuurlijk altijd goed is om jezelf te blijven ontwikkelen, merkte ik ook dat ik best gespannen was. Ik leg nogal een druk op mezelf. Je leest het goed: dat doe ik dus zelf. Dat is best goed nieuws, want dat betekent dat je ook zelf die druk eraf kunt halen! Uit mijzelf was ik al bezig om meer te lezen over meditatie en mindfullness en ook keek ik hier documentaires over. Op zoek naar antwoorden en tips. Ik kreeg de kans om via Gort Coaching zelf een coach uit te kiezen om mee aan de slag te gaan. Daar zeg je geen nee tegen!

tips rust

Tips voor meer rust

Mijn coach leerde mij om anders naar bepaalde zaken te kijken en dingen om te draaien. Wellicht zijn deze voor jullie ook handig of herken je jezelf in de situaties.

Situatie 1: Je onrustig voelen, omdat het rommelig in huis is

Misschien een beetje psycho en mijn vriend noemt het neurotisch, maar als er van alles gedaan moet worden in huis en het is een bende, dan wordt ik hier onrustig van. Het resultaat: ik ga als een gek tekeer, omdat ik denk dat als het netjes is, dat ik dan pas kan ontspannen.

Tips voor meer rust van mijn coach: weerleggen van je eigen redenatie

Hoe kan ik anders tegen deze situatie aankijken? Is het voor mij echt onmogelijk om te ontspannen als bijvoorbeeld de stofzuiger door het huis moet? Nee, natuurlijk niet. Het verleden heeft bewezen dat je best kunt ontspannen als het niet super netjes is in huis. Het probleem is dus niet de rommel zelf, maar hoe ik ernaar kijk.

tips rust

Situatie 2: Een kind wat niet luistert als jullie de deur uit moeten

Soms gaat het goed, soms gaat het wat minder… Er zijn van die momenten dat je kind niet luistert als jullie echt de deur uit moeten en de schoenen moeten worden aangetrokken. Je kent het vast wel… Je probeert het uiteraard eerst leuk, dan nog een keer lief op een andere manier, maar na vijf pogingen wordt je steeds nerveuzer en ‘moet’ er gewoon gebeuren, wat er moet gebeuren. Soms wordt je dan boos, waardoor je kind overstuur raakt en dan is niemand blij.

Tip voor meer rust van mijn coach: relativeren en prioriteiten

Probeer jezelf rustig te houden. Het is tenslotte nog maar een kind van vier en ze zijn zo kort klein. Hoe denk je over deze situatie over twintig jaar als je terug kijkt? Is deze situatie dan nog van belang? Wat zou je tegen jezelf zeggen? Waarschijnlijk zul je zeggen: dat was de mooiste tijd van mijn leven. De kinderen waren klein en we hadden het soms best pittig, maar we hebben zo van ze genoten!

Ook is het belangrijk om je prioriteiten duidelijk voor ogen te houden. Oké, wat is er belangrijker? Een kind wat rustig op school aankomt, zonder stress en spanningen, maar iets te laat of met een overstuur kind wel op tijd op school aankomen? Je weet zelf het antwoord wel, maar op dat soort momenten ontschieten ze je vaak.

tips rust

Meer rustmomenten inbouwen

Ik ga altijd als een trein (en nu nog steeds), maar ik ben nu meer een stoptrein, in plaats van een sneltrein. Nu neem ik regelmatig een pauze, waarin ik even een korte begeleide meditatiesessie doe. Ook heb ik een app op mijn telefoon geïnstalleerd (Calm), en hierop kun je programma’s van 7 dagen volgen waarbij je iedere dag een sessie van 12 minuten doet. In mijn telefoon heb ik twee keer per dag een herinnering gezet, om even dat momentje voor mijzelf te pakken. Ook werk ik NIET meer in de avonden, behalve als er echt een deadline is als uitzondering. Hierdoor krijg ik meer rust en voel ik mij van binnen ook anders. Ik heb het zelf gedaan, maar mijn coach heeft mij wel dat juiste zetje in de goede richting gegeven en daar ben ik haar super dankbaar voor!

Je kunt zelf altijd een gratis oriëntatiegesprek inplannen bij GORTcoaching om te kijken of het wat voor je is en of het je bevalt. Mocht het bevallen en je gaat een coachingstraject aan, dan kun je via fan@gortcoaching.nlvermelden dat je er via mij bent terechtgekomen, dan krijg je van GORTcoaching een cadeautje!

Meer mom life blogs lezen? Je vindt ze op de blog!