fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

De kleine verbouwing die toch een grote bleek te zijn…

Misschien ken je dat wel. Er moet één dingetje in huis gebeuren, maar het resultaat is een soort sneeuwbal-effect, waardoor je hele huis praktisch overhoop gaat. Zo hadden wij dit bij het plaatsen van één simpel muurtje… Over de kleine verbouwing die toch een grote bleek te zijn.

Hoera een baby!

Er komt een baby aan in september! Hoera! Dat betekent natuurlijk vaak dat er een extra kamertje moet komen. Otis zijn kamer is namelijk niet groot genoeg voor twee bedden en ook gezien het leeftijdsverschil van 4,5 jaar zou dat niet de voorkeur hebben. Ook het feit dat Otis nog steeds niet doorslaapt en er ’s nachts van alles aan de hand is in huis speelt natuurlijk mee. We willen natuurlijk niet de baby het voorbeeld geven dat het ook ’s nachts feest is in huize Oh yeah baby!

kleine verbouwing

Hoera een extra kamer!

Wij wonen in een beneden appartement met een heerlijke grote tuin en hadden eigenlijk geen zin om te gaan verhuizen. We besloten dus om een extra muurtje in de achterkamer te plaatsen, om zo een grote jongeskamer voor Otis te hebben. Zo heeft hij een hele nieuwe plek met een groot bed en al zijn speelgoed, zodat hij hopelijk beter gaat slapen en zich kan voorbereiden op zijn ’taak’ als grote broer. De baby gaat natuurlijk eerst bij ons op de kamer, maar kan dan later in Otis zijn oude kamertje gaan slapen.

Een kleine verbouwing

Een muurtje plaatsen is geen probleem voor mijn vader en vriend. Die stond er in een mum van tijd! Het is een stuk knusser in de woonkamer en Otis heeft nu een mooie ruime kamer waar hij binnenkort voor het eerst in gaat slapen. Er staat een toffe hoogslaper met kasten eronder. Lang leve veel bergruimte! Het is een op maat gemaakt bed van steigerhout, dus super stoer en hij kan weer jaren ermee door! In de woonkamer moesten er echter wel wat dingen omgegooid worden…

Een grote verbouwing

Er moesten in de lange wand van de woonkamer wat gaten gedicht worden, omdat we wat lijsten etc van de muur hebben gehaald. Op deze plek kwam tenslotte de nieuwe muur te staan. Bij het aanstippen van de kleur op deze dichtgesmeerde gaten bleek uiteraard dat de kleur die we ooit, 10 jaar geleden, op deze muur hebben gesmeerd nooit meer hetzelfde zou zijn, doordat dit natuurlijk iets opgelicht was. We gaan dus nu de hele muur opnieuw verven, maar in welke kleur in hemelsnaam?

kleine verbouwing

Het sneeuwbal-effect

Ook hadden we en laag wandmeubel staan, waar ooit ook de tv op stond. Wie weet herinneren jullie je nog dat we de tv de deur uit hebben gedaan (lees hier wat eraan vooraf ging en het resultaat), dus een wandkast van 1,5 meter was ten eerste niet meer nodig en paste ook echt niet meer als we nog normaal aan tafel wilden eten. Dat betekende dus: de salontafel én het wandmeubel weg! De eethoek toch ook maar nieuw. Ook hebben we inmiddels een oplossing bedacht voor het verslepen van de tv. Tja, dat Otis niet meer dagelijks uren voor de tv zit, betekent niet dat wij nooit een film willen kijken natuurlijk ;-). We gaan dus zelf een platte kast bouwen (oftewel vriendlief). Hierin gaan we de tv onopvallend verstoppen, zonder dat het een pompeus verhaal wordt. Klinkt misschien wat vaag, maar het komt allemaal goed.

Eind goed, al goed

Ook kunnen we de extra bergruimte van het oude wandmeubel stiekem niet missen. Daar komt dus ook wat nieuws voor in de plaats. Mooi he? Van een muurtje plaatsen (kleine verbouwing), krijg je ook direct een compleet nieuwe woonkamer! Nu we toch bezig zijn, snap je natuurlijk wel, dat ik eigenlijk ook direct een nieuwe bank wil. En dan zijn we nog niet eens begonnen aan de babykamer…. To be continued!

Meer mom life verhalen lees je op de blog!

Visuals: Shutterstock