fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Smeren tegen zwangerschapsstriemen: 3 x Bio-Oil winnen!

Als je zwanger bent, dan wil je natuurlijk het liefste de zwangerschapsstriemen proberen te voorkomen. Speciaal hiervoor zijn er diverse producten op de markt, waarbij ik natuurlijk ook een persoonlijke favoriet heb. Deze heb ik tijdens mijn eerste zwangerschap van Otis gebruikt en ik vond het een heerlijk product! Deze week mag ik drie flesjes weggeven!

Wat zijn zwangerschapsstriemen eigenlijk?

Zwangerschapsstriemen ontstaan doordat je huid eigenlijk te hard groeit. Het is hetzelfde als striae, wat kinderen ook kunnen krijgen als ze tijdens een groeispurt te hard groeien. Het onderhuidse bindweefsel wordt door de groei te snel opgerekt, waardoor er scheurtjes ontstaan. Deze zien er op je huid uit als strepen. Ik heb ze ook aan een puber groeispurt overgehouden. Toen ik 11 jaar oud was, had ik al de memorabele lengte van 1.75 cm bereikt en dacht ik dat ik een reus werd. Vijf centimeter later hield het groeien op, maar de striae is gebleven. Het zit op mijn heupen, al is het niet zo duidelijk zichtbaar. In de zomer als ik bruin ben ziet het eruit als wat dunne, lichte lijntjes, dus ik heb geluk gehad!

zwangerschapsstriemen bio-oil

Tips tegen striae of zwangerschapsstriemen

 1. Smeren
  Smeren en de huid soepel houden is altijd goed. Probeer wel een crème of olie te vinden die diep doordringt tot het bindweefsel. Ingrediënten als glycolzuur en vitamine C zijn hierin belangrijk.
 2. Wisseldouche
  Ik heb er persoonlijk een hekel aan, want ik ben nogal een koukleum. Toch schijnt het erg goed te zijn voor de doorbloeding en maakt dit het bindweefsel meer rekbaar.
 3. Genoeg drinken
  Genoeg drinken zorgt ervoor dat alles in je lijf soepeler wordt. Ook je bindweefsel dus! Water drinken is natuurlijk goed voor nog veel meer dingen, dus blijft goed gehydrateerd!

Uiteraard helpen goede genen ook erg mee, dus het is ook een beetje geluk hebben. De bovenstaande tips kunnen in ieder geval geen kwaad en alle beetjes helpen!

zwangerschapsstriemen bio-oil

3 x mijn favoriet winnen: Bio-Oil!

Tijdens mijn eerste zwangerschap (en nu weer), smeerde ik dagelijks één of twee keer met Bio-Oil. Ik vind de olie super fijn, want het trekt snel in en blijft niet te vettig op de huid. Het heeft een subtiele geur en heeft vele prijzen gewonnen. Bij mij is het de favoriet en om deze reden mag ik deze week 3 flesjes weggeven! Hoe maak je kans?

 1. Volg Oh yeah baby op Facebook (Instagram) is een extra kans, want zit zit jouw naam twee keer in de hoge hoed).
 2. Like het bericht van de winactie op Facebook.
 3. Reageer in een bericht op de blog of op Facebook welke zwangere dame jij een flesje gunt en waarom! Je mag natuurlijk ook meedoen voor jezelf!

Komende zondag maken we de drie winnaars bekend dus heel veel succes!
Hoera! Het is zondag, dus we gaan de drie winnaars bekend maken! Dat zijn geworden… tromgeroffel….: Kirsten van Oudheusden-Hooikaas, Kelly Reuter-Tumbelaka en Linda Snoek! Gefeliciteerd met jullie prijs. Mailen jullie mij je adres even door, dan komen de flesjes jullie kant op! Claudia@ohyeahbaby.nl

zwangerschapsstriemen bio-oil