fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Wat bezielt Trump?

Dat is nog netjes uitgedrukt. Een ziel? Ik vraag het mij af bij deze man. Deze man met zoveel verantwoordelijkheden en macht, die hij zo mooi zou kunnen inzetten voor een betere wereld… Trump maakte mij zojuist intens verdrietig en boos.

Politiek onderlegd? Nee.

Als je mij vraagt of ik politiek onderlegd ben, dan antwoord ik volmondig nee. Een stemwijzer vind ik al lastig in te vullen, omdat je alles van meerdere standpunten kunt bekijken en je nooit het complete pakket informatie hebt. Toch vul ik het in, omdat ik het belangrijk vind om mijn stem niet verloren te laten gaan. Ik weet verder niets van politiek.

trump

Beslissingen van Trump

Daarom hoop ik dat meneer Trump aan het einde van een lange en vermoeiende dag nog een aantal beslissingen onder zijn neus geschoven kreeg. Beslissingen waarbij hij zich op dat moment niet realiseerde hoeveel impact en vooral hoe onmenselijk ze zouden zijn. Waarbij hij hier achteraf nog zijn gedachten over zou kunnen bijstellen en ze terug kan draaien. Als deze man met zijn volle verstand voor het zero tolerance immigratiebeleid gekozen heeft, dan vraag ik mij af of deze man ooit liefde gekend heeft. Ik ben bang van niet.

Een moeder? Ja!

Ook al weet ik niets van politiek, ik ben wel een moeder. Ik weet dus hoeveel liefde er zit tussen ouders en kinderen en dat dit alles overstijgt. De liefde voor je kinderen is het allergrootst en voor hen zet je jezelf zonder enige twijfel opzij. Ik kon dus ook alleen maar huilen toen ik het geluidsfragment zojuist hoorde. Kinderen die worden gescheiden van hun ouders en totaal niet begrijpen wat er aan de hand is of wat hen te wachten staat. Hun ouders zijn hun veilige haven. Hier kunnen ze op vertrouwen en die geven ze de onvoorwaardelijke liefde. Die geven hen het gevoel dat ze zichzelf mogen zijn, dat ze waardevol zijn en het zelfvertrouwen om keuzes te maken. Opeens staan ze er alleen voor en dat breekt alle moederharten wereldwijd…

trump

Zero tolerance immigratiebeleid

Zal meneer Trump enig idee hebben wat voor schade hij aanricht bij deze kinderen? Ze voelen zich in de steek gelaten en alleen en dat op zo’n jonge leeftijd. Wat voor impact heeft dit op hun toekomst? Kinderen hebben hun ouders nodig! Zelf is hij nota bene ook vader en opa. Wellicht een hele lieve vader en opa ook nog, al zou dat het contrast met zijn beslissing nog groter maken.

Liefde is de basis

Ik hoop oprecht dat hij zijn hart weer even openstelt en zich afvraagt of hij de goede keuze gemaakt heeft. Hij is degene die deze harteloze beslissing terug kan draaien en deze gezinnen weer bij elkaar kan brengen. Met zoveel verantwoordelijkheden en macht kunnen er mooie veranderingen gemaakt worden in de wereld! Veranderingen die mensen laten groeien, stimuleren en de waardering voor de medemens laten zien. Laat liefde de basis zijn, zodat iedereen zijn mooiste zelf kan worden. Misschien leef ik in een sprookjeswereld, maar dat is misschien maar beter ook…

Visuals: Shutterstock