fbpx
Menu
Mama zijn / Opvoeding

De tv de deur uit: een week later

Bij ons in huis werd het uitzetten van de tv soms zo’n drama, compleet met een kleuter die uit zijn plaat ging, dat het roer radicaal omging een week geleden. De tv de deur uit, om te kijken wat dit voor impact zou hebben op Otis. Benieuwd hoe we er anderhalve week later voor staan?

Hopla: weg met de tv!

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen, ging hier de tv radicaal de deur uit! Compleet met hard trekken aan stekkers (oké, ik weet het, niet goed) én een huilend kind die maar ‘Nee, nee niet doen!’ bleef roepen. Soms zijn er hardhandige maatregelen nodig om iets voor elkaar te krijgen helaas. Hoewel ik mezelf nog steeds geen drill-instructor vind, zijn er anderhalve week later wel al wat veranderingen zichtbaar, dus blijkbaar doet het echt wel wat!

tv de deur uit

De tv de deur uit: 10 dagen later

De tv was stuk en we brachten hem terug naar de winkel. Daar gingen ze hem maken. Afhankelijk van het feit hoe Otis zich zou gedragen, zouden we hem terughalen, was het idee. Alleen bevalt het nu dus wel, geen tv in huis. Meneer kan zichzelf prima vermaken en gebruikt dus overal zijn fantasie bij. Dat deed hij voorheen ook wel natuurlijk, maar het vragen om tv kijken kwam gewoon heel erg vaak voorbij en hij was beledigd als dit niet mocht. Hij kleurt meer, tekent meer en is met zijn robot dino’s in de weer. Hij vraagt er ook niet meer steeds om, nu de tv uit het zicht is.

Tv verstopt

Jullie zullen wel gaan lachen, maar de tv staat gewoon verstopt achter het wasrek. Als ik dus een keer een documentaire of film wil kijken (nou ja, het eerste kwartier dan totdat ik in slaap val), dan zet ik hem gewoon terug. Vervolgens verdwijnt hij weer achter het wasrek, alsof er nooit iets gebeurd is…

tv de deur uit

Nu helemaal geen filmpjes meer?

Uuuhh jawel. De iPad lag al maanden bij de winkel om gerepareerd te worden (lees, de la in de slaapkamer), dus die is ok uit beeld en wordt niet meer naar gevraagd. Af en toe mag hij een filmpje kijken op de telefoon. Gewoon ééntje van 15-20 minuten en dan klaar. Dat werkt prima en zo is het een stuk beter in bedwang te houden. Het resultaat is een kind wat stukken minder tv kijkt, zichzelf beter ontwikkelt en hierdoor minder strijd in huis. Missie geslaagd! Eerlijk gezegd vind ik het zelf ook super fijn, want omdat je de tv echt neer moet zetten en aan moet sluiten, pak je toch sneller een boek erbij of een tijdschrift. Win-win!

Voorlopig blijft de tv dus achter het wasrek staan! Niet verder vertellen he… 😉 Ga jij ook proberen om de tv de deur uit te doen? Laat het mij vooral weten!

Meer mom-struggles lezen? Check de blog voor meer verhalen!