fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Oh no baby: Slaapproblemen deel 3

The story continues…

In het grote bed

Ook echt niet goed en veilig, maar het gebeurt wel. Dit wordt ook snel een gewenning en je baby weet dat, waardoor hij blijft huilen totdat hij zijn zin heeft, inderdaad lekker tegen jou aan in het grote bed! Hier kom je ook weer moeilijk vanaf, net als het wiegen, dus geen aanrader.

Als je deze algemene dingen allemaal doet en het helpt niet, wat dan? Ik weet zelf dat je dan behoorlijk radeloos kunt worden, want je komt in een vicieuze cirkel terecht (ik althans). Je baby slaapt steeds minder en wordt steeds moeier, waardoor eten lastiger wordt. Hij slaapt niet op een lege maag en heeft de energie niet om te eten. Als ouder zijnde slaap je ook steeds slechter, kun je steeds minder hebben, doe je zo je best maar het lukt gewoon niet. Je gaat aan jezelf twijfelen, wat je baby weer voelt en het gaat slechter en slechter.. Mijn zoontje had daarnaast ook nog eens reflux, dus pijn wat het nog even wat lastiger maakt, maar op dat onderwerp zal ik een keer apart ingaan.

Loslaten

Dat heb ik ook geprobeerd, ik dacht dat ik er misschien teveel ‘bovenop’ zat, teveel mijn best deed of teveel probeerde. Hoe zou het zijn als ik gewoon zou zien hoe het gaat zonder schema en druk? Met mijn kleintje werkte dat totaal niet, hij sliep toen nog maar 8 uur op 24 uur. Sommige kinderen die makkelijker zijn passen zich per situatie goed aan, hier werkte dat averechts helaas. Mijn zoontje heeft mij echt nodig om zijn grenzen af te bakenen, omdat hij veel teveel wil.

voetjes-beer

Ziekenhuis opname

Wat wij uiteindelijk gedaan hebben toen we geen verwijzing kregen voor de kinderarts van de huisarts (spookie schreeuwde het uren per dag uit van de pijn, dag en nacht) is zelf naar de spoedeisende hulp gaan. De huisarts wilde eerst zelf van alles uitproberen en we mochten 10 dagen later terug komen. Nou 10 dagen is echt een eeuwigheid als je baby niet slaapt, veel huilt en weinig eet. Ja, je bent radeloos, dus je moet iets doen. Ze mogen je met een baby niet wegsturen en zullen uitgebreid onderzoek doen. Twee dagen nadat we bij de spoedeisende hulp geweest zijn zaten we bij een team op de kinderpoli: kinderarts, voedingsdeskundige en fysiotherapeut (dit had te maken met de reflux en onrust). Na veel persoonlijk contact, tips en diverse afspraken is ons zoontje opgenomen op de kinderafdeling. Hier heeft hij een week gelegen en hebben ze een strak dagritme voor hem opgesteld, waar hij goed op reageerde. Je hoort het vaker dat deze kindjes zichzelf dan resetten, omdat ze in een andere omgeving zijn. Alles is anders, dus de overgang is zo groot dat ze ‘blanco’ weer starten. Hier sliep hij een stuk beter en een week later had ik een ander kind. Veel rustiger, gaf sneller toe aan de slaap en at onwijs goed! Na thuiskomst ging het 1 dag en nacht goed, daarna weer drama. Dan weet je zeker dat het aan jou ligt, want wat doe je nu anders? Ik weet van mezelf dat ik exact hetzelfde deed als in het ziekenhuis, omdat ik hem daar het grootste gedeelte van de dag verzorgde, eten gaf, naar bed bracht etc.

slapende-prinses

Gecontroleerd huilen

Na weer een afspraak met de kinderarts zijn we over gegaan op de strategie: gecontroleerd laten huilen (Dit mag pas met kindjes vanaf 6 maanden oud). Ik vond dat erg lastig omdat mijn zoontje zoveel pijn gehad heeft door zijn reflux, maar de kinderarts verzekerde mij dat hij nu geen pijn meer had. Ik hield mij aan de routine en het strakke schema, legde het spookie wakker op bed en ging weg. Als hij begon te huilen ging ik even naar hem toe om hem gerust te stellen (niet uit bed halen!), ‘mama is beneden, ga maar lekker slapen, ik kom je zo halen als je wakker bent’, speentje erin en weer weg. Blijft hij huilen, mocht ik elke 5 minuten even naar hem toe om hem gerust te stellen. Online las ik dat de meeste baby’s het na een uur wel opgegeven hadden. Je raad het al, bij de eerste poging heeft het spook bijna 2 uur lang gehuild! De pogingen erna gingen gelukkig een stuk beter, eerst was ik 25-30 minuten bezig per slaapje en dat werd heel snel korter en korter tot het moment dat ik hem op bed kon leggen en niet meer hoorde. Hallelujah, ik had zijn gebruiksaanwijzing gevonden!!

Nope, we zijn er nog niet. In deel 4 heb ik het over het Riagg, aardstralen en de paranormale invalshoek.

 

No Comments

    Leave a Reply