fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

5 x relaxen voor moeders

Zijn er nog meer neuroten zoals ik, die alles goed willen doen en zichzelf teveel opleggen, waardoor ze constant achter de feiten aanlopen en bijna nooit kunnen relaxen? I hear you! Daarom een handig lijstje met 5 x relaxen voor moeders! Welkom bij de club!

Moeilijk om rust te nemen

Eerlijk gezegd vind ik het soms best moeilijk om te relaxen. Waarom? Omdat er altijd wel wat te doen is. Er is altijd wel wat op te ruimen, administratie te doen, kinderen die aandacht krijgen, er moeten boodschappen in huis zijn, ik werk voor mezelf dus altijd genoeg te doen en nieuwe ideeën om uit te werken. Eerlijk gezegd voel ik mij soms schuldig als ik echt even tijd voor mijzelf neem, bijvoorbeeld om een aflevering van een serie te kijken, of te lezen in een boek. Het is natuurlijk belachelijk, want ook ik ben maar een mens en heb tijd voor mezelf nodig.

drukke moedersShutterstock – Romanova Anna

Balans in je leven

Niet alleen de nachtmoeders, maar ik denk alle moeders. Wat is nu tenslotte de beste balans tussen werk en gezin? Wanneer laat je de boel de boel om iets met de kinderen te gaan doen en op welk moment gaat wel de stofzuiger even voor? Ik werk 2 dagen voor een baas en daarnaast heb ik de blog. Ik focus mij iets minder op de blog de laatste tijd, want ik werd er erg onrustig om van alles steeds te ‘moeten’ van mezelf. Die dag moet dit online staan en de volgende dag dat. Naast het wennen aan 2 kinderen in plaats van één, mijn werk in loondienst, sociale contacten, een huishouden, een eigen bedrijf en een partner die veel werkt en weg is in de weekenden vond ik dat best veel. Daar werd ik erg onrustig van, dus dan maar een stapje terug. Het gevoel hebben dat je constant achter de feiten aan loopt en alles half doet, is voor een lichtelijke perfectionist als ik ben, erg frustrerend.

5 x relaxen voor moeders

Aangezien ik meer aan mezelf wil denken, heb ik een lijstje gemaakt met manieren waarop ik kan relaxen. Wellicht heb je er wat aan, want ik zal toch echt niet de enige neuroot zijn die op deze aardbol rondloopt die zichzelf onrustig maakt door te hoge verwachtingen te scheppen? Van zichzelf ja… Welkom bij de club!

hangmat mamaShutterstock – Vitalii Motokha

1. In je hangstoel een boek lezen

Ik vind lezen dus heerlijk en ieder moment dat ik mijn boek (of boeken, ik lees er meerdere tegelijk) erbij pak, dan denk ik: dit moet ik vaker doen! Even in iets interessants duiken om jezelf te ontwikkelen of juist een leesboek om weg te dromen in een verhaal. Een hangstoel geeft lezen nét weer een andere dimensie, net of je een beetje vliegt! Bij een hangmat kun je helemaal languit: extra relaxt!

2. Een douche sessie zonder publiek

Zonder publiek is natuurlijk echt geen grap. Ik douche expres in de avonden, omdat die kans dan het grootst is. In de douche heb ik een momentje voor mezelf, om adem te halen en de dag van mij af te spoelen. Vaak kom ik dan op de beste ideeën, waarschijnlijk omdat ik dan tot rust kom. Je weet wat ze zeggen: douchen zonder publiek is voor moeders als een dagje sauna! Bij wijze van spreken dan…

douchen mamaShutterstock – LStockStudio

3. De natuur in (alleen ja)

De natuur heeft altijd een goed effect op mij. De frisse lucht die je inademt, rustgevende geluiden, gewoon even niets. Tijd om even van alles door je hoofd te laten schieten en er ook uit te laten waaien. Wil je dingen op een rijtje zetten of weet je niet hoe je iets op moet lossen? Ga eens alleen een stuk wandelen in het bos of op het strand. Erg verfrissend!

4. Netflix & chill

Tja, veel mensen kijken iedere avond tv. Ik hoor niet bij die groep. Sterker nog, wij kijken hier thuis nooit traditionele tv. Wel kijk ik soms series of films op Netflix. Waarom geen normale tv? Ik vind het vervelend om iets te kijken wat wekelijks terug komt, want dan wil ik het iedere week volgen. Dat betekent weer iets op mijn to do lijstje, terwijl ik deze tijd een stuk beter kan besteden. Als ik dan tijd maak om iets te gaan kijken, is dat voor mij echt relaxen. Ik ben dus laatst gestart aan een serie, compleet tegen mij principes in. Dan wil ik namelijk steeds verder kijken en die drang zit ik eigenlijk niet op te wachten. Voor deze ene keer ben ik gezwicht en zit ik compleet in Outlander!

relax mamaShutterstock – Alliance images

5. Borrelen en uit eten met vriendinnen of partner

Dit is voor mij echt een soort opladen. Even nergens aan denken en weer gewoon ‘alleen maar’ jezelf zijn. Blanco hoofd en lekker kletsen, herinneringen ophalen en mooie plannen maken voor de toekomst. Nu ik het erover heb; ik gooi er weer even wat data uit in de apps!

Wat zijn jullie tips qua relaxen voor moeders? Ga je shoppen, neem je een massage of ga je alleen naar de bioscoop? Ik ben erg benieuwd! Laat je het mij weten?

Meer lezen over perfectionistische neuroten? Ik deed eerder een challenge met mezelf om dagelijks te mediteren én ik ging aan de slag met een personal coach. Je leest het op de blog!

Header afbeelding: Shutterstock – L Julia