fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn

De natuur is het grootste avontuur

De natuur is het mooiste wat er is voor mijn temperamentvolle peuter Otis. Waar hij normaal vaak onrustig is en zijn emoties niet goed onder controle heeft (van extreem blij naar donderwolk in 0,2 milliseconde), leeft hij helemaal op in de natuur. Laatst hadden wij zo’n perfecte middag, die voor mij nog veel langer had mogen duren: ultiem geluk!

De natuur in

Otis werd wakker uit zijn middagslaapje en het was heerlijk weer. Meestal gaan we dan lekker naar buiten toe, even genieten samen. Mijn kind is compleet in zijn element in de natuur, dus we gaan vaak naar het strand, het bos of de duinen en gelukkig wonen we ook overal vlakbij. Vandaag werd het een speelstrandje in de Kennemerduinen bij Bloemendaal: Het Wed.

Natuurlijk entertainment

In dit mooie natuurgebied is het heerlijk om in de duinen te struinen met je kleintje. Prachtige uitzichten, mooie heuvels om vanaf te rennen en kleine begroeide paadjes om op avontuur te gaan. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een heerlijk meer! Otis is er gek op! Of het nu 25 graden is of -5, hij moet en zal het water in. Vandaag kon dat natuurlijk makkelijk, dus binnen drie minuten trippelde daar een blij, klein, bloot jongetje over het strand.

Otis-natuur

Meeuwen vangen

Waar alle andere vogels over één kam geschoren worden met de benaming ‘vogo’, zijn meeuwen echt ‘meeuwen’. Hij kan er geen genoeg van krijgen en probeert met het doorzettingsvermogen van een bulldozer zijn missie ‘meeuw aaien’ te voltooien. Ze kijken hem aan met een geïrriteerde blik en hopsen steeds een meter verder weg. Laat mijn kind nu het energieniveau hebben van een nieuw duracel konijn, dus die laat zich door een meter of twee niet uit het veld slaan. Tot nu toe is zijn missie nog niet gelukt en wat stiekem nog mooier is: de meeuwen matten hem af en niet mama 😉 .

Meer meer!

Het water heeft ook een magische aantrekkingskracht op mijn peuter. Met die kleine voetjes stampt hij als een volleerd tapdanser totdat de spetters om zijn oren vliegen en van in en uit het water rennen krijgt hij ook geen genoeg. Met zijn gevonden veren in het water spatten, honderduit kletsen over wat hij aan het doen is en wat hij allemaal ziet, schelpjes verzamelen en kikkers observeren. De natuur is het grootste avontuur voor hem, daar kan geen tv of speelgarage tegenop!

Otis is op dit soort momenten ultiem gelukkig en super gezellig, echt genieten dus! De cliché’s zijn waar: als je je kind zo intens blij ziet, dan is dat voor jou het ultieme geluk.