fbpx
Menu
Jezelf zijn

5 Apps voor je persoonlijke ontwikkeling

Mijn mobiel neemt toch wel een prominente plaats in in mijn leven. Meer dan ik eerlijk gezegd soms zou willen. Als ik tijdens een online bestelling een QR code krijg betaal ik met mijn mobiel, in de ochtend check ik het weer, ik zoek naar spullen die we nodig hebben, stel de route in onderweg, maak ontelbare notities van ideeën en schrijf concepten voor blogs (yes, deze ook) in de tijd dat ik even ergens zit te wachten en inspiratie heb. Mijn iPhone is niet meer weg te denken uit mijn leven, terwijl ik ook echt als kind tijden heb gekend zonder mobiele telefoon. Nu wil ik een recente iPhone, een goed mobiel abonnement en een batterij die lang meegaat om de dag door te komen. Zo kan ik op ieder moment mijn favoriete apps voor persoonlijke ontwikkeling checken.

Mobiel telefoongebruik per dag

Wel probeer ik mijn mobiele gebruik te beperken. Het gemiddelde lag in 2021 op 4,8 uur per dag! Gelukkig schommelt mijn persoonlijke gemiddelde eerder onder de 2 uur, maar ik zou het nog wel iets minder willen het liefst. Er zijn een aantal apps die ik gebruik, die echt de moeite waard zijn voor mijn persoonlijke ontwikkeling. In deze blog zet ik mijn 5 favorieten apps voor persoonlijke ontwikkeling voor je op een rij!

Apps voor je persoonlijke ontwikkeling

5 Apps voor je persoonlijke ontwikkeling

1. Breathwrk

Een hele simpele en chille app die jou ademhalingsoefeningen geeft. Met de minimalistische vormgeving en trilling zie je precies wat je moet doen. De perfecte oefeningen en technieken voor het beheersen van je ademhaling en dus ook je emoties.  

2. Headspace

Een laagdrempelige en erg speels vormgegeven app die je op een simpele manier leert mediteren. Er is ook een serie van op Netflix met dezelfde naam, mocht je geïnteresseerd zijn!

3. Wim Hof Method

Een app die ik nog angstvallig dicht heb staan, maar wel mee aan de slag wil. Het complete Wim Hof pakket met ademhalingstechnieken, dagelijkse oefeningen van Wim zelf én natuurlijk een plan voor het opbouwen van het koud douchen (dat vind ik dus echt heftig op zo’n moment van ultieme ontspanning) waarin je je dagen kunt bijhouden. Koud douchen heeft echter zoveel voordelen, dat ik het echt wel eens wil proberen. Ik moet alleen nog even de moed verzamelen…

4. Yoga 

Een app waarin je kant-en-klare yoga sessies kunt volgen, maar waarin je ook zelf je eigen sessie kunt samenstellen. Zo kun je een echte relax sessie maken voor de avond, maar ook een meer uitdagend lesje om in de ochtend op te starten. Erg leuk én rustgevend!

5. Gaia

De spirituele Netflix-variant met oneindig veel documentaires, lessen en films op het gebied van bewustzijn, oude beschavingen, natuurlijke heling, levenslessen, persoonlijke ontwikkeling  en meer! Je kunt er alle kanten mee op, want een avondje conscious ‘bingen’ is een optie, maar je kunt ook yoga of meditatie lessen volgen. Super leerzaam en interessante content!

Stuk voor stuk hele fijne apps, die jou meenemen op een relaxte wijze naar een beter versie van jezelf. Meer lezen? Eerder schreef ik een artikel met 5 onmisbare apps voor moeders en een artikel over onze mobiel verslaving én de oplossing! Heb je nog mooie toevoegingen? Laat het mij gerust weten!