fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

5 onmisbare Apps voor moeders

Iedereen heeft een smartphone en iedereen gebruikt deze vaker dan hij of zij zou willen. Who’s with me? Het is natuurlijk ook een onmisbaar item geworden in de laatste jaren. Deze 5 onmisbare Apps voor moeders maken je dag een stukje makkelijker!

De onmisbare smartphone

Toen ik op mijn 12e mijn eerste mobiel had, een blauwe, halve kilo zware, pocketline swing, had ik deze alleen voor noodgevallen. Ik ging met de bus naar mijn middelbare school en stel de bussen zouden niet rijden niet of als ik in de verkeerde zou stappen, dan kon ik mijn ouders bellen. Je had er beltegoed op zitten en een berichtje sturen was volgens mij in het begin €0,50. Weet jij het nog? Of kom ik uit de steentijd?

lifesaving apps voor moeders

Hoera! Telefoons met internet!

Toen er éénmaal telefoons kwamen met internet, werden deze binnen een korte tijd onmisbaar. Ze vervangen inmiddels je laptop, radio, tv, agenda, krant, routekaart én vertellen je in de ochtend wat voor weer het wordt…. Onder andere! Sterker nog, ik heb zelfs mijn liefde via een App opgeduikeld! Lang leve de apps, want hoe onmisbaar de smartphone nu ook is, het leven wordt er wel wat makkelijker door.

Het leven van een moeder

Kindjes aankleden, brooddozen maken, gymtassen fris gewassen weer klaar hebben, boodschappen in huis voor het eten, alvast overdag gehaktballen draaien, slaapjes van de kleintjes, oefenen met het alfabet of veters strikken, heen en weer rijden naar school en de opvang, voetbal wedstrijden, zwemlessen en andere clubjes, oneindig veel boekjes voorlezen en knuffels geven. Ganzenbord spelen totdat je blij bent dat je in die put zit gedurende 3 rondes, nog even een glaasje water brengen als ze op bed liggen, een laatste liedje zingen en als ze dan eenmaal slapen… Ja, wat dan eigenlijk?

Eerst fruit snijden, die laatste was ophangen of nog even de vaatwasser uitruimen? Keuzes, keuzes! Oh ja, en er moet ook nog gewerkt worden. Voor een baas of voor jezelf en ik mijn geval: allebei! What was I thinking? Als je dan eindelijk op je gat zit, dan is het even tijd voor jezelf …..of je valt in slaap, dat is het risico van het vak!

apps om de dag door te komen

5 onmisbare Apps voor moeders

Lieve mama’s, we flikken het toch maar weer iedere dag! Iedereen in de avond blij (in de meeste gevallen dan 😉 ), goed gevoederd en afgemat op bed. Onze dagen beginnen vroeg en eindigen laat…. Als ze al eindigen! Dat was even een hart onder de riem voor de nachtmama’s, waarvan ik uiteraard ook hoofd van de club ben. Deze 5 apps voor moeders vind ik onmisbaar, hoe treurig het ook is ;-). Waarschijnlijk heb jij ook iets vergelijkbaars op je telefoon staan. Hiermee kom ik de dag wel door!

 1. De Adem-app

  Adem in…adem uit… Er is altijd VEEL te doen! Af en toe is het fijn om even een momentje adem te halen, als is het maar 3 x diep en met je aandacht erbij. Een App als ‘Calm’ of ‘Meditation Moments’ geeft mij in een paar minuten een boost, waardoor ik mij minder gestresst voel en hierdoor beter mijn geduld kan bewaren.

 2. De Plan-app

  Oké, er zijn altijd verschillende lijstjes in omloop. Een lijstje met boodschappen die er de eerstvolgende keer gehaald moeten worden. Weer een andere met klusjes voor in huis, inclusief prioriteit. Het whitebord met wekelijkse activiteiten die terug komen, zoals sportlessen van de kinderen. Het schriftje met administratieve zaken die geregeld moeten worden. Een lijstje met taken die je moet afvinken op het werk. Alles zwerft door het huis op post-its, maar deze lijsten verzamelen in je telefoon, compleet met prioriteit, herinnering en afstreep systeem, is natuurlijk helemaal ideaal! De ‘ToDoist’ in één van mijn favorieten en ‘Cozi’ schijnt ook een populaire te zijn.

 3. De Noodapp

  Een App voor noodgevallen is zéér belangrijk voor moeders! Soms is je kind gewoon klaar met de dag, maar dan moet er nog nét even wat gebeuren. Aan de kant zitten tijdens de zwemles van broer of zus of een afspraak bij de tandarts. Je kunt dan de strijd aangaan en het moeilijk maken voor jezelf, of je kunt ze die enkele keer met een App laten spelen. Het hoeft geen drama te zijn, want Apps als ‘Squla’ of ‘Letterschool’ zijn super leerzaam en je kind vindt het nog leuk om te doen ook!

  mama apps

 4. Netflix oftewel me-time

  Zo heel af en toe zijn er van die momenten… De kindjes slapen vroeg, je hebt het huis voor jou alleen en JIJ bent even prioriteit één. Je kunt even lekker gaan lezen in een boek of tijdschrift, maar af en toe wil je gewoon heerlijk staren naar dat beeldscherm en wegdromen in een romantische film of spannende serie. HEERLIJK!

 5. Appie van Albert Heijn

  Gemak dient de mens en Appie doet dat ook! Een boodschappenlijstje verzamelen, wat nog thuis gebracht kan worden ook, dat is natuurlijk fantastisch en scheelt ons moeders veel tijd. Wat ik vaak gebruik zijn hun recepten. Vaal selecteer ik dan wel op de filter ‘snel’ moet ik bekennen, maar ik vind de App ideaal als ik eens zin heb in een andere pasta of curry. Wat eten we vandaag is dus niet meer zo’n lastige vraag.

Ik ben ontzettend benieuwd welke jij onmisbare Apps voor moeders vindt! Er zijn er vast nog vele toe te voegen! Let me know! Trouwens, je weet dat je een goede iPhone hoes of Samsung Galaxy S10 Plus hoesjes (ik noem maar een dwarsstraat) moet hebben als er kinderen in de buurt zijn. Ik houd hem buiten bereik, maar voor de kindjes lijkt mijn telefoon soms zelfs een magneet. Alle bovenstaande apps voor moeders kun je vinden in de Appstore of de Playstore voor Google.

Meer mom life? Lezen waarom ik niet zonder mijn telefoon kan (en dat dramatisch is)? Je leest het op de blog!