fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Zwangerschap: wordt het een jongetje of meisje?

Ik hoor tijdens deze zwangerschap erg vaak: Wordt het een jongetje of meisje? Er wordt weinig gevraagd: Willen jullie weten wat het wordt? Het lijkt standaard om te willen weten wat het wordt, maar of wij het ook weten… Read and find out!

zwangerschap jongen meisje

Weten jullie al wat het wordt?

Deze vraag wordt als je zwanger bent ontzettend vaak gesteld. Ik snap het ook wel, want mensen leven mee en vinden het leuk om te weten. Alleen viel het mij tijdens deze zwangerschap erg op dat eigenlijk de meesten ervan uitgaan dat je dit wilt weten. Ik hoor weinig de vraag: Willen jullie weten wat het wordt? Vaak is het direct: Wordt het een jongetje of meisje? Is het misschien standaard geworden dat je dit wilt weten? Of kunnen zwangere stellen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen? Een praktisch geval misschien?

Een jongetje of meisje

Begrijp mij niet verkeerd. Ik snap stellen die het willen weten ontzettend goed. Het is natuurlijk praktisch in de voorbereidingen qua aankleding van de babykamer en het aanschaffen van kleding. Ook kun je je mentaal waarschijnlijk beter voorbereiden en is het gemakkelijk met het bepalen van de naam. Je bent ook zo blij en ermee bezig, dat je misschien alles aangrijpt om tot dat bijzondere moment van de geboorte alles over hem of haar te weten te komen. Toch hebben wij ervoor gekozen om niet te willen weten wat het wordt.

zwangerschap jongen meisje

Huh, waarom niet?

Sommigen die dit horen zijn best verbaasd en kunnen zich niet voorstellen dat je zolang kunt wachten. Ik moet eerlijk toegeven, dat wij in de eerste weken nadat we erachter kwamen dat er een baby op komst was we ook een voorkeur hadden voor het willen weten. In de weken die volgden begonnen we het idee een verrassingsbaby eigenlijk steeds leuker te vinden. Nu, met 23 weken staan we hier nog steeds volledig achter en zijn we super blij dat we het niet weten.

Waarom wel?

Ten eerste vinden wij het niet belangrijk. Met ieder antwoord zijn we namelijk blij. Een gezond kindje is op zichzelf al een wonder en of dit nu een jongetje of een meisje is, dat maakt ons niet uit. Otis is overtuigd van een zusje en wie weet heeft hij gelijk. Qua gezinssituatie is het misschien leuk voor de variatie om ‘van alles wat’ te krijgen, maar een broertje en dus een mannenhuis lijkt mij ook ontzettend leuk.

zwangerschap jongen meisje

Wij wachten dus rustig af en genieten van deze spannende fase. Ook al wordt de babykamer neutraler van kleur (maar zeker niet kleurloos of saai, hierover later meer) en hebben we een definitieve meiden- en jongensnaam nodig. We laten ons graag verrassen door onze kleinste aanwinst!

Wisten jullie wat jullie zouden krijgen en waarom hebben jullie hier bewust wel of niet voor gekozen? Ik ben erg benieuwd!

Meer zwangerschapsnieuws? Je leest het op de blog!

Visuals: Shutterstock