fbpx
Menu
Houten speelgoed / Kind zijn

Houten muziekinstrumenten met dieren in de hoofdrol!

Kinderen en muziek gaan perfect samen! Ze genieten er niet alleen van, het is ook nog erg leerzaam en goed voor de ontwikkeling. De houten muziekinstrumenten die ik tegen kwam, maken van muziek een nóg groter feest!

houten muziekinstrumenten

Kinderen en muziek

Kinderen en muziek zijn een match made in heaven! De meesten kinderen zijn dol op muziek en dat is ook niet zo gek… Het is bewezen dat dit al begint tijdens de zwangerschap en dat baby’s na de geboorte bepaalde muziek herkennen die ze in de buik ook al hoorden. We brengen onze baby’s en kindjes in slaap met een liedje en gebruiken ook veel liedjes om een overgang in de dag aan te geven. Denk aan een liedje voor het eten of het tandenpoets-lied! Ze groeien ermee op en vinden het vaak heerlijk om te dansen.

houten muziekinstrumenten

Houten muziekinstrumenten

Deze houten muziekinstrumenten van het merk Djeco zijn natuurlijk te gek door hun felle en expressieve kleuren! We hebben er hier ook enkele in huis en het maken van muziek is erg populair. De houten muziekinstrumenten zijn voor kinderen super aantrekkelijk en deze varianten zijn ook nog vormgegeven met leuke dieren!

houten muziekinstrumenten

Muziek maken met Djeco!

Met deze muziekinstrumenten kun je wel thuis komen! Wat dacht je van de toepasselijke vogelfluit, maraca’s met te gekke gekleurde dieren of een buistrom van een kikker? Het ene instrument is nog leuker dan het andere en je kunt bijna niet kiezen. Ideaal voor een verjaardag met muziek thema, zodat je aan iedereen een ander instrument kunt vragen. Dan heb je aan het einde van de verjaardag een heel orkest aan houten muziekinstrumenten bij elkaar gespaard! Spelen maar!

houten muziekinstrumenten

Muziek is goed voor de ontwikkeling

Wist je al dat muziek ontzettend goed is voor de ontwikkeling van kinderen? Kinderen die vaak muziek luisteren of muziek maken hebben hier zeker profijt van.

  • Ze leren auditief luisteren (met hun oren).
  • Dit stimuleert weer de taalontwikkeling.
  • Ze leren beter onderscheid maken tussen bepaalde klanken.
  • Kinderen leren achtergrond ruis weg te filteren > betere focus.
  • Bij het maken van muziek werken bepaalde delen in de hersenen goed samen > motoriek en zintuigen worden gestimuleerd.
  • Bij het leren bespelen van een instrument leren kinderen patronen herkennen en wordt het geheugen getraind.

Kortom, genoeg redenen om muziek in huis te halen en lekker samen muziek te gaan maken. Spelenderwijs leren is natuurlijk het allerleukste!

houten muziekinstrumenten

Houten muziekinstrumenten kopen

Deze serie muziekinstrumenten is van het merk Djeco en is al leuk vanaf jonge leeftijd. Ze zijn verkrijgbaar vanaf €3,49 voor een castagnette van een lieveheersbeestje tot €24,95 voor een hele set, compleet met tamboerijn, maraca en castagnette. Bij PSikhouvanjou kun je alles vinden en jullie verzameling starten.

Welk instrument is jouw favoriet?

Meer houten speelgoed? Je vindt het op de blog!