fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Vrouwen achter het stuur: helden of huilen?

Je kent ze vast wel. De grappen die mannen maken over vrouwen achter het stuur. Iemand rijdt niet door, er zal wel een vrouw achter het stuur zitten. Iemand rijdt langzaam omdat deze persoon waarschijnlijk de weg niet weet en iets zoekt, weet mevrouwtje de weg niet? Of die opmerkingen nu grappig bedoeld zijn of niet, degene die deze grappen maken vinden vast dat dit deels waar is…

Mannen versus vrouwen

Zelf heb ik nog nooit zo’n grap gemaakt. Dat komt natuurlijk deels doordat ik vrouw ben en natuurlijk niet mijn ‘eigen soort’ afval, maar ook omdat ik zelf goed kan rijden. Dat schijn je niet te mogen zeggen van jezelf, maar ik vind dat we als vrouwen best mogen zeggen wat we wel goed kunnen. Uiteraard geldt dit ook voor mannen, maar als mannen zichzelf een compliment maken dan is dat op de één of andere manier oké. Als een vrouw dit doet, dan is ze wel erg zelfverzekerd. Wees niet bang, ik ga niet op de barricades. Wel vind ik dat vrouwen gelijk zijn aan mannen en dat de maatschappij daarin achterblijft. Zo, dat is eruit!

vrouwen achter het stuurShutterstock – Minerva Studio

Zelfverzekerd in de auto

Oké, over autorijden dus. Ik zet mijn grote stationwagen met gemak op een kleine plek neer, lang leve het fileparkeren! Ook rij ik erg veilig, er zitten tenslotte vaak twee kindjes bij mij in de auto. Anders had ik ook veilig gereden hoor, maar misschien let je dan toch extra op. Over de grens op roadtrip, of lange ritten binnen Nederland, ik vind het allemaal prima. Dankzij de navigatie kom ik overal. Er is alleen één moment waarop ik iets minder zelfverzekerd achter het stuur zit…

Nachtblind

Geen idee of dit een vrouwenkwaal is, maar ik hoor er eigenlijk bijna alleen vrouwen over. Het fenomeen nachtblind zijn! Ik rij en zie eigenlijk alles scherp in het donker, alleen inschatten van afstanden lijkt compleet overboord te gaan. Ik zit moeilijk te kijken en te turen, terwijl in het donker buiten lopen totaal geen problemen geeft. Het is alleen met autorijden. Wat dat toch is?

vrouw achter het stuurShutterstock – logoboom

De oplossingen voor nachtblindheid

Afhankelijk van de oorzaak van de nachtblindheid, zijn er verschillende mogelijkheden. Een nachtblindheid veroorzaakt door een gebrek aan Vitamine A kan bijvoorbeeld behandelt worden door gezond te eten en eventueel voedingsupplementen te nemen. Nachtblindheid kan echter ook veroorzaakt worden door een onbehandelde bijzienheid, waarbij de juiste bril natuurlijk belangrijk is. Hoe vind je dat? Een opticien kan sommige van ons blinde kippen dus gewoon verder helpen! Online is er gelukkig ook zat brillen inspiratie voor dit probleem te vinden. Daarnaast bestaat er ook een speciale bril voor nachtblindheid, waarbij contrasten duidelijker worden en fel licht gedimd wordt: de nachtzichtbril. Deze bril kan sommige mensen met nachtblindheid ook helpen scherper in het donker te zien. Nu nog een roze bril voor degene die op zijn (vrouwelijke) mede-automobilisten loopt te zeuren, dan zijn we daar ook vanaf! 😉

Meer mom life artikelen lezen? Check de blog!

Header afbeelding: Shutterstock – David Tadevosian