fbpx
Menu
Mama zijn / Zwanger - Bevallen

Hoe ik binnen 3 maanden na mijn bevalling alweer een zwangerschapstest deed (en mij rot schrok)

Ik hoor je denken: ‘Serieus?’. Ja dus. Afgelopen week kocht ik een nieuwe zwangerschapstest en heb ik er een nacht wakker van gelegen. Nou ja, tussen de voedingen voor Sadé en liedjes voor Otis in dan. Luister en huiver…

Koperspiraal plaatsen

Als jullie mij al langer volgen, dan heb je misschien laatst gelezen dat ik na wat onderzoek over anticonceptie zonder hormonen gekozen heb voor de koperspiraal. Allemaal leuk en aardig, maar dat ding moet natuurlijk geplaatst worden. De huisarts belde mij om even te overleggen over de soort spiraal, hoe de plaatsing in zijn werk gaat en wat ik ervan kan verwachten. Alles was duidelijk en we prikten een datum voor de plaatsing.

zwangerschapstestShutterstock – Pressmaster

Huh, niet ongesteld?

Op basis van de eerste ongesteldheid na de bevalling en een berekening van mijn huisarts hadden we een datum aan het einde van de cyclus geprikt. Dit schijnt het beste te zijn, omdat het plaatsen dan minder zeer doet. Een paar dagen voor de afspraak haalde ik de koperspiraal op bij de apotheek en die avond vertelde ik thuis aan mijn lief dat ik over twee dagen die afspraak had. ‘Die spiraal moet namelijk aan het einde van je cyclus geplaatst worden….’. Toen was het stil en schrok ik mij even kapot.

Een zwangerschapstest!

Opeens realiseerde ik mij dat ik over twee dagen die afspraak had en dat ik nog niet ongesteld geworden was. Ik bladeren als een malle door mijn agenda om de vorige keer terug te vinden en vooruit te tellen wanneer het feest weer had moeten beginnen… Afgelopen vrijdag of zaterdag en we zaten op dinsdag. Het zal toch niet waar zijn he? Direct een test gehaald en de ochtend erna stond deze op de planning. Ook kreeg ik de zenuwen, omdat Otis die week gevraagd had of nu zijn broertje al in mijn buik zat. Dit kleine orakel had namelijk eerder gelijk gehad.

zwangerschapstestShutterstock – comzeal images

Wie, wat, waar

Die nacht heb ik dus wakker gelegen ervan. Ik kwam erachter dat de uitgerekende datum, stel ik zou weer zwanger zijn, dezelfde zou zijn als bij Sadé! Ook lag ik te passen en meten in mijn hoofd of er misschien ook twee bedjes in het kamertje zouden passen, hoe ze op werk zouden reageren (ik was nog niet eens terug van mijn huidige zwangerschapsverlof) en hoe we dat thuis in godsnaam zouden moeten doen! Nog niet nodig dus, maar ik heb wel even peentjes zitten zweten!

De test…

Op de test bleef één streepje staan. Niet zwanger dus en dat was prima! Misschien was dit even een teken om extra op te passen. Een baby weg laten halen zou ik niet zo snel doen, maar als er dit jaar weer eentje bij zou komen zou dat extra hectisch zijn. Dan heb ik het nog niet eens over krap in huis. Echt mega-super-duper-krap!

De dag na de test werd ik ongesteld en de huisarts had geen plekje meer. Deze had ik al afgebeld. Volgende maand dus weer proberen en deze maand dus extra voorzichtig zijn!

Header afbeelding: Shutterstock – Pressmaster