fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

De Sinterklaas commercie maakt onze kinderen gek! (en we doen er zelf aan mee!)

Hoewel ik het hele Sinterklaas spektakel natuurlijk fantastisch vind, is de Sinterklaas commercie wel erg vroeg begonnen dit jaar…

Sinterklaas vieren als kind

Als kind vond ik Sinterklaas ook altijd bere-spannend! Wisten de Sint en zijn Pieten echt of ik lief of stout was geweest? Zou ik wat in mijn schoentje krijgen? Mijn verlanglijstje lag al klaar een uur nadat de grote speelgoed catalogus door de brievenbus gekletterd was. Heerlijk is dat toch? In de nacht stiekem gluren of er al iets in je schoentje zat (en ja, daarna doorlopen alsof je niks gezien had) en in je bed bedenken wat er in het pakje kon zitten.

Sinterklaas vieren als ouder

Nu ik zelf een kind heb is de Sint terug van weggeweest en vind ik het stiekem nog leuker dan vroeger! Ik ben al weken bezig met lijstjes maken met schoencadeau’s en zakcadeau’s. Toen de Goedheiligman dit jaar voet aan wal zette had ik alle schoencadeau’s al klaar! De enige reden dat de zakcadeau’s toen nog niet klaar waren was omdat ik nog hoopte op wat leuke Black Friday kortingen. Ik kan niet wachten om dat koppie te zien als hij zijn schoentje gezet heeft en op onze pakjes middag!

 Sinterklaas commercie

Begin oktober schrok ik wel eventjes. Hoe leuk ik de beste oude heer ook vind met zijn roedel Pieten, zo vroeg in het jaar had ik hem nog niet verwacht… Otis en ik liepen bij de Action en daar hingen al overal grote posters met Sinterklaas erop en er waren al hele gangpaden aangekleed met Pieten-verkleedpakjes, schoencadeautjes, Sint knutsels en versieringen om het huis in Sinterklaas sfeer om te toveren. Ik zag dat blije koppie al verbaasd: ‘Kijk mama! Sinterklaas!’. Uuhh tja, vertel dan maar eens aan een driejarige dat hij nog zes weken (!) moet wachten. Dat is een eeuwigheid voor die kinderen die vijf minuten al lang vinden.

Yay of Nee?

De kleintjes worden op deze manier natuurlijk al ver van tevoren helemaal gek gemaakt met deze commerciële fratsen. Ik heb vijf weken lang de chocolade Klaasjes buiten de deur weten te houden, maar dat ging mij niet gemakkelijk af! Toen ik voor de 36ste keer in de supermarkt de aandacht probeerde af te leiden van de chocolade Pieten en die commercie wel kon vervloeken, viel opeens het kwartje. Zelf ben ik natuurlijk al weken bezig met de voorbereidingen. Ze maken niet de kinderen gek, maar de ouders ook! Oké, MIJ dan, laat ik voor mezelf spreken. Wederom ben ik het ‘slachtoffer’ geworden van slappe marketingtrucs en ik vind het nog heerlijk ook!

Schoentje zetten vanavond?

Lees ook mijn mening over hoe het nou écht zit: Het grote Sinterklaas complot!