fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Lukt het mij dit jaar wél om kerstkaarten te versturen?

Kerstkaarten probeer ik ieder jaar weer te versturen, maar de laatste jaren liep het steeds mis… Dit jaar ben ik vastberaden en ga ik weer een poging wagen!

Persoonlijk: een kerstkaart in de brievenbus

In een tijd waarin alles online gebeurt, is het toch extra leuk om een persoonlijk kaartje in de brievenbus te ontvangen. Veel bekenden sturen een plaatje over de app of zetten iets algemeens op Facebook. Toch blijf ik een kaartje in de brievenbus het leukste vinden. Waar vroeger de wanden en deuren volhingen met wel bijna honderd kerstkaarten, is dit bij mij inmiddels wel aardig wat uitgedund…

Kerstkaarten fail…x 3!

Wellicht komt dit ook doordat ik zelf niet meer ieder jaar fysieke kerstkaarten stuur. De laatste keer was alweer drie jaar geleden! Ik moet mij schamen… Drie jaar geleden was ik net een half jaar terug uit Dubai en woonde ik met Otis bij mijn ouders in huis. Toen stond mijn hoofd er echt niet naar en heb ik er niet eens aan gedacht eerlijk gezegd. Twee jaar geleden besloot ik om vier dagen voor kerst nog samen met Otis iets te knutselen. Je raadt het al, ze gingen pas na kerst op de brievenbus. Vorig jaar was helemaal het toppunt… Online had ik een kerstkaart ontworpen en besteld om ze vanuit huis te versturen. Wat denk je, werden ze in januari geleverd! Er gaat dus steeds iets mis en kerstkaarten en ik lijken een onmogelijke combinatie.

Poging 4: kerstkaarten versturen

Dit jaar wil ik mij van mijn beste kant laten zien! Ik ben voorbereid en ga het weer proberen. In oktober (jawel, ik heb geleerd van de voorgaande jaren) ben ik al begonnen met research op het internet en kwam ik Kaartje2go tegen. Hier koos ik een kaart uit die ik mooi vond en deze kon ik gemakkelijk aanpassen met eigen teksten, foto’s en afbeeldingen. Zo geef je toch je eigen persoonlijke draai aan het kaartje! Nu ben ik best handig met de computer, maar ook voor een leek zijn de aanpassingen goed te doen. Je kunt vanaf de website de kerstkaarten ook laten versturen, maar ik ben natuurlijk eigenwijs en wil zelf de enveloppen schrijven. Ik weet het, ik neem hierin een risico, maar ik ga ervoor om ze op tijd klaar te hebben!

Ideaal en gemakkelijk voor drukke mama’s

Op deze manier kerstkaarten versturen is natuurlijk gemak ten top voor de drukke mama’s. Met een foto van bijvoorbeeld het gezin erin verwerkt, maak je een kerstkaart op deze manier toch een stuk persoonlijker vergeleken met een pakketje uit de winkel. Easy peasy en het kan bijna niet misgaan. Perfect voor een moeder zoals ik!

Zoals je ziet op de foto’s zijn de kerstkaarten inmiddels binnen. Mijn eigen ontwerp en ook nog ruim op tijd voor de feestdagen dus! Op die twee punten heb ik al gewonnen. Otis heeft geholpen met de enveloppen versieren en ze zitten inmiddels in de brievenbus! Eindelijk weer een keer op tijd :-).

Heb je trouwens nu al last van kerststress? Bereid je dan maar voor op het ergste, onder het mom van ‘dan kan het altijd meevallen’. 😉 Ik schreef er een blog over.