fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Top 5: Wat pedagogisch medewerkers denken over ouders

De meeste van onze kinderen gaan wel eens naar de opvang, maar wat denken ze daar nu eigenlijk van ons als ouders? Ik was eens benieuwd wat pedagogisch medewerkers denken over ouders. Onze gastblogger is zelf pedagogisch medewerker en geeft ons een kijkje in de keuken…

Top 5: wat pedagogisch medewerkers denken over ouders

1. Is dat jouw prioriteit?

Boodschappen? Heeft ze nou echt eerst boodschappen gedaan terwijl haar kind hier al een uur aan ons been hangt van moeheid en bij elke ouder die binnenkomt hoopvol naar de deur kijkt?! Dat had toch ook andersom gekund?!

Ik doe inmiddels zelf standaard eerst boodschappen voordat ik mijn kind ophaal want er wordt echt niemand blij als datzelfde doodmoeë kind, met ook nog eens honger, langs alle koekjes moet lopen die hij niet mag kopen van mij.

2. Fashion clash

Ja hoor, weer zo’n kind met speciale crèchekleren. Deze broek kennen we nou wel. Waarom koop je kleren voor je kind die niet vies mogen worden? Wat truttig.

Al mijn kind zijn kleren mogen vies worden. Natuurlijk. Maar dat nieuwe truitje en die coole broek vind ik leuk om hem aan te trekken als ik op mijn vrije dag met een vriendin koffie ga drinken en hem meesleep. Die laat ik dus nog even in de kast liggen voor morgen.

3. Jij wilde kinderen

Je bent vrij vandaag en brengt je kind bij ons? Jij wilde toch kinderen?!

Ik heb de goddelijke luxe dat ik één ochtend in de week thuis ben zonder kinderen. Ooit dacht ik natuurlijk dat dit koffie en tijdschriften, kapper en bijslapen zou betekenen maar het is wassen, boodschappen doen, mail wegwerken en stofzuigen en ook dàt is heerlijk. Met een oppas thuis vindt je het prima om cocktails te gaan drinken maar met kinderen op de kinderopvang moet je werken en anders ben je een luxepoes.

4. Spoiled brats

Kinderen eten eerst hun korstjes op en dan pas krijgen ze een nieuwe boterham. Kinderen die dit niet willen hebben dat waarschijnlijk van thuis en zijn dus hartstikke verwend. Ouders willen natuurlijk ook liever dat ze korstjes eten maar hebben geen idee hoe ze dit moeten aanpakken.

Ik vind korstjes thuis totaal niet belangrijk meer. Die laten ze dus inderdaad liggen terwijl ik graag wil dat ze iets binnen krijgen en een nieuwe boterham eten ze wel goed dus waarom ingewikkeld doen? Daarbij hebben we vaak haast of al genoeg discussie gehad vandaag dus HUP een nieuwe boterham.

5. Plezier? Dit is mijn werk!

Een ouder brengt ’s ochtends zijn/haar kind naar de groep en gaat weg. Een pedagogisch medewerker roept: ,,Werkze!” En krijgt terug: ,,Dankjewel. Jullie veel plezier!”

Uhhmmm, Dit is mijn baan!? Ik ben aan het werk! Ik snap dat jij het liefst de hele dag met je kind doorbrengt (of misschien dus niet eens) maar ik heb er 12 hier en dat is flink aanpoten de hele dag. Ja, ik vind mijn werk leuk maar ik ben dus wel aan het WERK.

Toen bracht ik mijn andere zoontje een keer weg naar de opvang en hoorde ik mezelf ècht zeggen; ,,dankjewel. Veel plezier.” En na een korte stilte stotterend er achteraan; ,,werkze.” (Heeft ze me gehoord? Nog een keer:) ,,werkze!” En blozend rende ik snel naar buiten.

Misschien vindt je het ook om te lezen over speciale ’trends’ in het ophalen en brengen van kinderen naar de kinderopvang. Lees dan deze blog eens!