fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Kind wegbrengen naar de kinderopvang

Laatst las ik een artikel (deze dus), waarin de moeder zich schuldig voelde. Je kind wegbrengen naar de kinderopvang kan op verschillende manieren en zij koos voor de drop-and-run techniek.

Drop-and-run techniek

De drop-and-run techniek gaat als volgt:

1. Je komt bij de kinderopvang binnen.
2. Je zegt ‘Goedemorgen’.
3. Het kind krijgt een kus.
4. Je zegt: ‘Daaaggg, tot later!’.
5. Met één minuut sta je weer buiten.

Op zich niks mis mee en iedereen moet voor zichzelf weten hoe ze hun kind wegbrengen. Zelf ben ik dus zo’n moeder die de moeder in het artikel nogal irritant vond (sorry daarvoor).

Connecten met de leidsters en kinderen

Dit is eigenlijk hoe ik het doe. Niet opzettelijk, maar gewoon omdat ik dat prettig vind. Ook ik kom gewoon binnen en zeg ‘Goedemorgen’. Alleen sta ik dus niet binnen één minuut weer buiten, dat is eerder 10 minuten. In die 10 minuten zorg ik dat mijn Otis op zijn gemak is, maak ik een praatje met de leidsters en connect ik met de andere kinderen.

Deze leidsters zorgen in een week drie dagen overdag voor mijn kind, dus ik vind het belangrijk om goed contact met ze te hebben. Het zijn ook gewoon hele lieve en leuke mensen. Ja, ik vind het leuk om te horen wat ze die dag gedaan hebben. Ook vind ik het belangrijk dat ze weten hoe het met mijn kind gaat. Natuurlijk wil ik ook weten met wie Otis speelt overdag, dus ik vind het leuk om te zien hoe de andere kinderen op Otis en op mij reageren. Mijn Otis heeft het daar ontzettend naar zijn zin en dat is natuurlijk het belangrijkste.

Je kind wegbrengen naar de kinderopvang

Hier maak ik tijd voor en geloof mij, ook ik heb het druk. Alleen vind ik het wel belangrijk dat mijn kind op zijn gemak is, ik goed contact heb met de juffen en dat ik weet welke kinderen er bij hem in de groep zitten. Iedereen die dit anders wil doen is daar vrij in.

Ik vond het grappig om te lezen dat een andere moeder het zag als een ’trend’ dat je als moeder een kwartier moet blijven hangen als je je kind wegbrengt en weer ophaalt. Ik noem dat geen trend, maar gewoon interesse.