fbpx
Menu
Jezelf zijn

Mommy overload: ik ga de challenge aan! Doe je mee?

Als moeder zijnde heb je het altijd druk en zet je jezelf vaak op de laatste plaats. Wanneer neem je nou eens echt tijd voor jezelf om op te laden? Ik merk dat ik soms helemaal op ben en echt even niet meer weet hoe ik alles voor elkaar ga krijgen. Tijd voor een challenge! Wie doet er met mij mee?

Moeders zijn altijd druk

Moeders zijn altijd druk. Een broodje smeren hier, iemand wegbrengen daar, peuter zindelijk maken en oefenen met logopedie. Oeps hebben we avondeten in huis? Hopla weer op de fiets naar de supermarkt! Nog even een stofzuiger door het huis en de was moet ook nog ophangen worden. Oh ja, ik werk ook nog parttime! En heb een eigen bedrijf, dus zit regelmatig tot 23:00 ’s avonds te werken…. Ik wil quality time met mijn partner doorbrengen en mijn vriendinnen wil ik ook graag zien. Help, hoe ga ik dat allemaal doen?!

Jezelf op de laatste plaats zetten

Je snapt dat het mij regelmatig gebeurt dat ik in de stress schiet. Er gaat constant zoveel door mijn hoofd aan wat er moet gebeuren en wat ik niet mag vergeten, dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Mijn ouders en vriend hebben het al vaak genoeg gezegd: Je neemt niet genoeg tijd voor jezelf en dendert maar door. Dat kun je niet eeuwig volhouden!  Dat klopt, maar HOE kan ik nu in hemelsnaam de rust vinden als er altijd zoveel te doen is? Ik ben ook gewoon hard voor mezelf en vaak pas tevreden als ik veel gedaan heb. Dat terwijl ik ook zaken kan doorschuiven naar de volgende dag en ’s avonds lekker met een tijdschrift op de bank kan gaan zitten.

Ik ga de challenge met mezelf aan!

Het lijkt mij duidelijk dat er echt iets moet veranderen. Ik ga dus de challenge met mezelf aan! Wat zou er gebeuren als ik nu iedere dag één uur voor mezelf neem. Een HEEL UUR hoor ik je denken? Ik weet het, het klinkt vast als iets magisch voor moeders, maar toch ga ik het proberen. Aan de ene kant word ik al nerveus van het idee, wat natuurlijk behoorlijk treurig is. Deze tijd wil ik uiteraard nuttig besteden, zo ben ik dan ook wel weer. Een week lang wil ik mezelf één uur per dag gaan verdiepen in mindfulness en meditatie. Hopelijk krijg ik hierdoor meer rust in mijn hoofd. Dat zou toch heerlijk zijn?

Mens, wat ben je mooi als je probeert!

Is mijn situatie voor jullie herkenbaar? Heb jij ook altijd al iets willen proberen, maar kom je er door de drukke leefstijl gewoon niet aan toe? Ruimte maken om iets nieuws te proberen, lieve mama’s, is echt niet teveel gevraagd. Ik weet dat die dagelijkse drukte je soms beperkt om die ruimte te nemen, maar iets nieuws proberen (en hiermee misschien je dagelijkse routine veranderen) geeft je juist positieve energie om die drukte beter aan te kunnen.

Doe je met mij mee?

Daarom wil ik jullie vragen om met mij mee te doen. Wie wil er samen met mij gedurende één week een uitdaging aangaan? Is er iets wat je altijd al wilde proberen? Je kunt dit naar eigen idee invullen. Dat boek wat je al zolang wilde lezen, starten met een cursus Spaans of wie weet een week zonder mobiele telefoon? Lekker gaan sporten, thuis yoga oefeningen doen of een nieuw recept uitproberen? Alles kan en alles mag. Of het nu lukt of niet, proberen is de belangrijkste stap naar verandering! Alleen het feit dat je tijd gaat vrijmaken voor iets wat je al langere tijd wilde, geeft een positieve energie. Ik ben benieuwd wat jouw challenge zal zijn en hoor het natuurlijk graag van je!

Dat extra steuntje in de rug

Menzis SamenGezond stimuleert een gezonde leefstijl en heeft hiervoor een handige website én app ontwikkeld: de Samen-Gezond app. Deze is ook beschikbaar als je niet bij Menzis verzekerd bent en zit boordevol tips, online coaching & cursussen en leuke blogs om jou nét dat extra steuntje in de rug te geven. Laten we eerlijk zijn: dat kunnen we allemaal wel gebruiken toch? Ik start morgen met mijn persoonlijke challenge en hoop dat JIJ met mij meedoet!

Visuals: Shutterstock