fbpx
Menu
Jezelf zijn

Ik deed mijzelf een coach kado!

Je mag jezelf af en toe best eens verwennen. Dat kun je natuurlijk doen met een paar nieuwe schoenen, een dagje naar de spa of lekker uit eten gaan met vriendinnen. Je kunt het natuurlijk ook in een andere hoek zoeken: zelfontwikkeling! Als moeders lopen wij denk ik grotendeels tegen dezelfde problemen aan van alles goed willen doen en een hoge druk leggen op jezelf, waardoor je je gespannen of gestresst voelt. Ik gaf mezelf een coach kado om te zien of deze mij verder kon helpen!

Altijd relaxt

Het lijkt mij heerlijk om jezelf nooit druk te maken. Heb je niet genoeg tijd om de stofzuiger door het huis te halen? Dan komt het morgen wel. Gaat je kind compleet loco in een driftbui? Ach, hij is nog maar klein. Hoeveel troep kan een gezin maken, een belangrijker nog: opruimen? Misschien even de andere kant opkijken. Dit lijkt mij dus heerlijk.

coaching

Weg met jezelf een hoge druk opleggen

Het erge is, dat ik dondersgoed weet wie er verantwoordelijk is voor die druk van goed opgevoed kind, een soepel gezinsleven, een bijgehouden blog, het meeten van deadlines en een goedlopend huishouden. Namelijk ikzelf. Ja, de wasmand is vol, morgen ligt er een deadline en ik moet al over een half uur op die afspraak zijn. Zijn er eigenlijk boodschappen in huis voor het avondeten en redden we het om op tijd op school te komen? Als Otis luistert en meewerkt wel ja. Waarom zijn we constant alle ballen in de lucht aan het houden en stellen we onszelf eisen, die we bijna onmogelijk allemaal kunnen waarmaken? Geen wonder dat er regelmatig een nerveus en gespannen gevoel omhoog komt, om ons even lekker op stang te jagen!

Waarom een coach?

Waar ik ook al aan de slag ging met boeken lezen over mindfulness en meditatie, kreeg ik de mogelijkheid om via Gort Coaching aan de slag te gaan met een coach naar mijn keuze. Al snel kwam ik bij een coach uit, die mij direct aansprak met haar trainingen mindfulness, een alleenstaande moeder (was ik ook) en veel ervaring in life-coaching en stress-management. Iemand die je helpt om op een andere manier naar zaken te kijken en je valkuilen leert te herkennen en omzeilen. Daar heeft toch iedereen wat aan?

coaching

Huidige status

Ik heb een uitgebreid intake formulier ingevuld, waarbij ik al goed moest nadenken over mijn ‘issues’. Dit was al verhelderend, omdat je aan de ene kant van jezelf wel weet wat er anders zou moeten, maar door de vraagstelling van het intake formulier, kijk je al anders tegen bepaalde punten aan. Er volgde een eerste intake gesprek, waarbij we duidelijke doelen opstelde. Wat verwacht ik van de sessies, waar zou ik graag aan werken en wat verwacht ik van de coach? Ook kreeg ik mijn eerste huiswerk mee:

  • Op de momenten waarop je je gespannen voelt, ga dan zitten en beschrijf de situatie. Wat voel je? Waar komt dit gevoel vandaan? Wat is jouw eerste neiging om hierop te reageren?
  • Maak een ideale weekindeling met alle taken, verplichtingen, leuke dingen en me-time. Breng eens in kaart waar jij je prettig bij zou voelen.

Nice! Hiermee ga ik dus de komende tijd aan de slag en ik heb inmiddels al aardig wat goede inzichten opgedaan. Hiervan houdt ik je uiteraard op de hoogte. Wij moeders helpen elkaar, nietwaar? Wordt vervolgd!

Je kunt zelf altijd een gratis oriëntatiegesprek inplannen bij GORTcoaching om te kijken of het wat voor je is en of het je bevalt. Mocht het bevallen en je gaat een coachingstraject aan, dan kun je via fan@gortcoaching.nl vermelden dat je er via mij bent terechtgekomen, dan krijg je van GORTcoaching een cadeautje!