fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life / Opvoeding

Peuters chanteren met stickers

Peuters zijn zo ontzettend leuk! Echt een eigen wil, maar gemakkelijk om de tuin te leiden of om te kopen. Als je ze niet steeds wilt omkopen met iets lekkers tijdens bijvoorbeeld de zindelijkheidstraining, dan heb ik één tip voor je: chanteren met STICKERS!

Chanteren met stickers

Sinds het begin van dit jaar ben ik mijn Otis aan het omkopen met stickers. Dat is net zoiets als voor ons moeders dat prachtige paar nieuwe schoenen of die te gekke broek die we ontzettend graag willen hebben (maar niet kopen waarschijnlijk, herkenbaar?). We zijn langzaamaan begonnen met zindelijkheidstraining en Otis plast soms op de grote wc. Niet uit zichzelf, maar als ik hem vraag of hij wil plassen voor een sticker, dan is hij verkocht. Ze lijken soms wel zijn eerste levensbehoefte te zijn. Weet je wat, laat dat eten en slapen maar zitten, zolang er stickers zijn kom ik de dag wel door, dat werk.

De gouden tip voor sticker-chantage

Ik startte uiteraard als complete amateur op het gebied van sticker chantage. Ik gaf hem de keuze uit maar liefst DRIE stickervellen. Na twee keer een half uur wachten tot mijnheertje zijn keuze heeft gemaakt, leer je dat snel af kan ik je melden… Dit is voor een drie-jarige natuurlijk veel teveel keus. Ook al geef ik hem één stickervel, dan neemt Otis deze taak zeer serieus. Het lijkt een beetje alsof je hem vraagt te kiezen tussen wereldvrede en het ontdekken van een medicijn voor een enge ziekte. Wikken,wegen en weer terug naar wikken. ‘Mama, mag ik deze? Neeee, ik wil toch deze…. Oh wacht, deze is mooi!’. Zo gaat dat even door, dus blijf rustig ademhalen en doe dit NOOIT vlak voordat je de deur uit moet of er iemand naar bed gebracht moet worden.

Zijn trofeeën

Het blauwe vel aan de binnenkant van de badkamerdeur is zijn grote trots. Daar hangen ze netjes uitgestald. Al zijn verdiende stickers na een plas op de wc bij elkaar. Ze worden regelmatig opnieuw gerangschikt en vooral de poes zonder hoofd heeft het zwaar te verduren. Dit mag de pret niet drukken!

Heb je dus een peuter in huis, dan is er één magisch toverwoord. Een product wat je altijd in huis moet hebben in geval van nood. Oké, naast de EHBO-doos dan. Stickers are here to stay!

Meer peuter talk? Dan zijn deze misschien ook leuk om te lezen: uit eten met een peuter of 15 feiten over peuters. Kennen jullie trouwens de plassticker al?