fbpx
Menu
Mama zijn / Slapen - Nachtouders

Mijn bed en nachtrust zijn heilig!

Sommige mensen hebben een klein altaartje in huis staan. Compleet met (Xenos – nee die brengen geen geluk) buddha, wierrook, mini plantjes en kaarsje. Ik heb dat niet, maar ik heb wel een andere ‘heilige’ plek en dat is mijn bed. Mijn bed en nachtrust zijn heilig!

Een bed is niet zomaar een bed

Een bed is voor mij niet zomaar een bed. Het is mijn eigen eiland en mijn comfy zone. Ik gebruik mijn bed niet alleen voor slapen en quality time. In mijn bed worden ook tenten gebouwd met Otis en er wordt in gewerkt in de avonden. Ik kijk er films in onder het genot van snacks (terwijl ik de kruimels in bed echt niet kan uitstaan) en er wordt in gestoeid in de ochtenden met mijn wilde Otis. Er wordt in gebrainstormd en in geknuffeld met mijn liefdes. Het bed is toch wel één van de belangrijkste plekken in huis.

Nachtrust is heilig

Aangezien ik de laatste drie jaar slecht slaap, yep sinds mijn zoontje geboren is, is slaap voor mij iets onbereikbaars. Het hoogst haalbare in de behoeftepiramide van Maslow (tja, de behoeftes zijn opnieuw gerangschikt, speciaal voor mij). Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk tijd in bed door te brengen als ik kan. Slaap of geen slaap! Als iemand weet hoe belangrijk slaap is, dan is het een oververmoeide moeder! De nieuwkomer op de Nederlandse markt, Simba, leeft erg met mij mee en heeft mij een nieuw matras laten uitzoeken! HOERA!

Simba – voor een perfecte nachtrust

Simba heeft een matras ontwikkeld met als doel een perfecte nachtrust. Dat klinkt supa-dupa aantrekkelijk, dus daar wilde ik wel meer van weten! Verschillende experts hebben hun krachten gebundeld om het perfecte matras te ontwikkelen. Verschillende lagen foam, revolutionaire en flexibele springveren (wel 2500 stuks!) en een door Simba zelf ontwikkelde toplaag Simbatex maakte een goede start. Na uitgebreid testen is er hier en daar nog wat gefinetuned met als resultaat één matras dat zich aanpast aan het lichaam van de slaper. One size fits all dus op de afmeting van je bed na. Kom maar door met die nachtrust!

Let’s go!

Na het kiezen van de afmeting is je eigen Simba al binnen 3 dagen in huis. Ik heb overigens nog nooit zo gemakkelijk en snel een matras gekozen, zonder proef-liggen, harder of zachter en dat soort toestanden. Hij komt binnen in een nette compacte doos en komt vanzelf in vorm als hij uit het plastic komt. Heel bescheiden en rustig, hopelijk net zoals de bijgeleverde nachtrust. Tijdens het eerste neerploffen denk ik: ‘Ja, hij ligt lekker!’. Vijf minuten op je rug is natuurlijk iets anders dan nachtenlang erop doorbrengen, dus laat ik nog even een nacht of twee afwachten voordat ik mijn conclusie trek.  Wist je trouwens dat je je eigen Simba 100 dagen mag uitproberen en kosteloos kunt terugsturen? Goede service!

Brengt Simba een betere nachtrust?

Ik moet eerlijk zeggen dat het Simba matras heerlijk ligt! Door mijn drukke leven met gezin en als ondernemer ga ik vaak pas laat slapen en ben ik met mijn zoontje op nog voordat de haan kraait. Tijdens mijn nacht van gemiddeld zes uur slaap ben ik er vaak nog één of twee keer uit ’s nachts voor mijn zoontje. Mijn uren slaap en nachtrust zijn dus minimaal, waardoor ik eigenlijk standaard moe ben. Na een paar dagen en nachten op de Simba valt het mij op dat ik meer uitgerust ben, terwijl ik aan uren hetzelfde slaap. Ik heb minder last van mijn rug en schouders, waar ik normaal ook regelmatig last van heb. Blijkbaar hadden deze klachten te maken met mijn oude matras, want deze klachten heb ik nu niet meer!

Het is dus mogelijk om zonder bijgeleverde nanny een matras te scoren, waardoor je beter uitgerust bent. Hoe fijn is dat? Ik ben verkocht en ben bang dat ik nu nóg meer tijd in bed ga doorbrengen… 😉 Ben je ook benieuwd en wil je 100 dagen proef-liggen? Check dan even hun website voor meer details! Slaap lekker allemaal!