fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Bereid je voor: 15 feiten over peuters

Jullie weten ondertussen dat ik één zoon heb en dat hij zich in de peuterleeftijd bevind. Dit is een ontzettend leuke leeftijd, want ze kletsen steeds meer, je hebt meer interactie en hoezee, af en toe begrijp je elkaar zelfs! Er zijn alleen ook wat gecompliceerde feiten over peuters, waar je wellicht rekening mee wilt houden…

Duistere kant

Er zit echter ook een andere, ietwat duistere kant aan peuters, die ‘we’ of liever gezegd ‘ik’ misschien beter voor mezelf kan houden… Toch doe ik dat niet onder het motto van ‘delen’, hopelijk een feest der herkenning voor ouders van peuters en mentale voorbereiding voor ouders van soon-to-be-peuters. Luister en huiver bij mijn feiten over peuters die ik niet aan zag komen.

 1. Bereid je voor dat je echt OVERAL etensresten in huis tegen kunt komen. Dan bedoel ik echt OVERAL, van sieradendoosje tot achter de verwarming (in de categorie ‘wat ruik ik toch’).
 2. Ze kunnen binnen 0,3 seconden een smartphone blokkeren. Laten slingeren is dus op eigen risico!
 3. Ondefinieerbare vlekken zijn een deel van je nieuwe garderobe.
 4. Cliffhanger gezien? Peuters doen dat beter! Daarbij houden ze het niet alleen bij klimrekken, ogen in je rug aanschaffen dus…
 5. Ze bijten, auch!
 6. Pyama pakjes met voetjes eraan worden opgenomen in het vakkenpakket van de universiteiten van Nederland.
 7. Jij hebt geen idee waar ‘Siri’ zit, maar je peuter heeft daar dagelijks overleg mee.
 8. Met één doosje rozijntje koop je tijd om je tanden te poetsen en als je heel snel bent zet je er drie in om de vaatwasser leeg te ruimen.
 9. Vraag je peuter zijn schoenen aan te doen met het risico dat zijn leven voor altijd geruïneerd is. Dat is het natuurlijk niet echt, maar het gevoel van drama wat er los zou kunnen komen des te meer!
 10. Alles wat een peuter je geeft is nat of plakt. Vraag niet waarom, leg je er gewoon bij neer.
 11. Als je je peuter in zijn autostoeltje gekregen hebt, dan moet je eigenlijk gelijk toegelaten worden om mee te doen aan zwarte band judo wedstrijden.
 12. Zorg ervoor dat je het telefoonnummer van een priester in je telefoon hebt staan, in het geval dat je peuter een slaapje mist.
 13. Als je in discussie gaat met een peuter, dan heb je bij voorbaat al verloren.
 14. Het verschonen van een luier kan soms meer weg hebben van een krokodillenrol. Freek Vonk, eat your heart out.
 15. Ze kunnen je ongeacht hun gedrag op ieder moment laten lachen en de meest gelukkige ouder ter wereld laten voelen. Magic!