fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Online je oppas bestellen

Lang leve het internet! Ik niet meer zonder moet ik jullie eerlijk bekennen. Om nou alleen gebruik te maken van de online oppas service gaat mij nét iets te ver… Misschien ben ik hierin ouderwets?

Online je oppas bestellen

Deze week kwam het zoveelste persbericht over een online oppas-service in mijn mailbox terecht. Ze schieten uit de grond als blije narcissen op een mooie lentedag. Ook op mijn Facebook tijdlijn wordt er aardig wat in die hoek gesponsord of zelfs voorgesteld als ‘potentiële bekende’ om aan je vriendenlijst toe te voegen. Blijkbaar is er een markt voor. Alleen vraag ik mij bij bepaalde zaken af of je daar online op zit te wachten.

Hoera voor online!

Dat er tegenwoordig veel online kan, dat juich ik alleen maar toe. Dat kan ook niet anders als blogger natuurlijk. Het is ook super makkelijk om je boodschappen online te kunnen bestellen en bijvoorbeeld kleding thuis op je gemak te passen. Ook als er een verjaardag aankomt en je geen tijd hebt om de stad in te gaan, dan bestel je gewoon een kado en ligt het vaak de volgende dag bij je op de mat. Dat scheelt toch tijd en laten we daar nu nooit genoeg van hebben! Je kunt zelfs als vrouw met kinderwens online zaad bestellen voor je potentiële baby en ook mijn liefde ben ik online tegen gekomen! Alleen vraag ik mij soms af of ik de enige ben die het vreemd vind om de oppas voor je kind online te bestellen.

Oppas service

Oké, blijkbaar ga je naar een website, selecteer je een datum plus dagdeel en krijg je dan een roedel leuke meiden te zien. Net alsof je in de Adidas sale zit te gluren of er nog iets in jouw maat bij zit maar dan anders. Uiteraard compleet met reviews, nog steeds net alsof je een paar schoenen besteld dus. Alleen gaat het hierbij niet om de match tussen jouw voeten en een paar sneakers maar om je kind.

Ben ik ouderwets?

Ben ik de enige die het vreemd vind om iemand die je niet kent de verantwoordelijkheid over je kind te geven? Ongeacht goede reviews en ongetwijfeld ervaring? Misschien ben ik ouderwets, maar ik heb liever iemand bij mijn kind die ik al ken. Dat is toch een extra stukje vertrouwen voor mij. Tot nu toe heb ik het kunnen redden mijn met ouders en zijn vader. Uiteraard wil ik ook een bekende die af en toe op Otis zou kunnen passen, maar ik ga dan eerst kijken naar meiden die ik ken. Meiden uit de buurt of die ik vroeger op de jeugdvereniging heb gehad. Dat voelt voor mij persoonlijk toch een stuk vertrouwder.

Ik regel echt ALLES online, behalve de verantwoordelijkheid voor mijn kind. Hebben jullie daar wel ervaring mee? Ik ben heel erg benieuwd!

Mocht je het toch een keer willen proberen? Gescreende nanny’s vind je bij Oppas Madelief!