fbpx
Menu
Babynamen / Thuis zijn

30 x Bijzondere babynamen van bekende Nederlanders

Is het voor jou geen Daan, Bram, Emma of Tess wat er op jouw namenlijstje staat? Deze namen zijn tot nu toe het meest populair in 2017. Wil je wat anders, dan krijg je misschien inspiratie van deze bijzondere babynamen van bekende Nederlanders!

Top 10 naam

Persoonlijk wordt ik niet warm of koud van super standaard namen. Hartstikke leuk voor een ander, maar eerlijk gezegd niet voor mij. Ik zou bijvoorbeeld niet zo snel kiezen voor een naam uit de top 10 die super populair is.

Bijzondere naam

Naast het feit dat mijn kindje dan veel naamgenoten heeft, wat verwarrend kan zijn, vind ik het zelf ook leuk om mijn kindje een naam te geven die meer uniek is. Daarom kan ik het wel waarderen als anderen mensen hun kindje een bijzondere naam meegeven. Op het moment dat ik koos voor de naam Otis kende ik niemand met die naam (op de Redding variant na dan). Online ben ik wel al aardig wat Otis-kindjes tegen gekomen, maar gelukkig schieten ze nog niet als paddenstoelen de grond uit.

Bijzondere babynamen van bekende Nederlanders

Een deel van bekend Nederland denkt hier blijkbaar hetzelfde over, want er komen regelmatig bijzondere babynamen van bekende Nederlanders voorbij. Sommige kinderen uit dit lijstje zijn al wat ouder, maar dan vond ik de naam bijzonder of leuk genoeg om te vermelden. Eerlijk is eerlijk, slechts enkele stuks zouden bij mij op het lijstje komen te staan. Als het aan de orde zou zijn dan he? 😉 Here we go!

Bardot – Regina Romijn
Django – Boris Titulaar
Dokus – Hans Dagelet
Elvis – Jan Rot
Fender – Eddy Zoey

Laut – Roel van Velzen
Limoni – Jochem Meyer
Lux – Jim Bakkum
Maeve – Wudstik
Mingus – Hans Dagelet

Monroe РRen̩e Vervoorn
Monte – Carice van Houten
Posy – Jim Bakkum
Riff – Annechien Steenhuizen

Rivas – Boudewijn Zenden
River – Winston Post
Sael – Eljero Elia
Salomon – Jeroen van Koningsbrugge
Salvador – Hadewych Minis

Splinter – Bart Chabot
Tigerlily – Beertje van Beers
Toots – Patrick Lodiers
Toy – Ruud de Wild
Uma – Tim Immers

Vegas – Afrojack
Vesper – Annechien Steenhuizen
Veyron – Remco Bastiaansen
Ziggy – Sebastiaan Labrie
Ziva – Fleur Agema
Zola – Fiona Hering

Wat vindt jij belangrijk in een naam?

Nog geen naam gevonden die écht bij jullie past? Misschien heb je ook iets aan deze blogs die ik eerder schreef: Babynamen uit de muziekwereld of 100+ Babynamen uit de modewereld.