fbpx
Menu
Babynamen / Thuis zijn

Jullie eigen Hollandse babynamen

Jullie zijn gek op inspiratie voor babynamen en hebben ook goed gereageerd op de twee blogs met korte Hollandse jongensnamen en korte Hollandse meisjesnamen! Deze keer een lijstje, samengesteld door jullie! Zie hier jullie eigen Hollandse babynamen.

Hollandse babynamen

Dat vind ik erg leuk om te zien en ook hebben jullie eigen namen met mij gedeeld! Daar krijg ik ook weer inspiratie van, dus ik besloot om een lijstje te maken met jullie korte Hollandse babynamen! Deze stonden niet in mijn lijstje en zijn echt Hollands of deels Hollands. Een aantal zijn er afgevallen omdat ze Hebreeuws, Frans, Engels of Latijns zijn. Ook erg mooi, maar die horen thuis in een ander lijstje voor een volgende keer. Ik vergeet ze niet, no worries, dus voel je niet gepasseerd als jouw naam er niet tussen staat. Deze lijst is puur Hollands en kort!

Namen afkorten

Korte namen zijn vaak stoer en worden bijna niet afgekort. Daardoor wordt de naam vaak echt uitgesproken hoe hij is. Dat vind ik mooi, want als je een prachtige naam hebt en hij wordt afgekort tot iets wat niet bijzonder is, dan vind ik het zonde van de naam. Of ben ik daarin een pietlut? En dan juist niet Piet Lut…

Korte Hollandse babynamen

Ada
Aron
Ella
Eva
Jente

Joos
Fieke
Fien
Fiene
Fijs

Flo
Floor
Giel
Hannah
Ies

Iris
Isa
Iva
Jans
Jelle

Jorith
Julie
Justin
Keet
Kim

Klaas
Kris
Lena
Lenn
Lex

Loes
Lotus
Lou
Manne
Mart

Mats
Max
Mees
Mels
Mex

Mik
Mina
Minthe
Niel
Nina

Noek
Nola
Noor
Nova
Olle

Os
Pam
Pia
Pien
Pluk

Puck
Renske
Rixte
Robin
Roos

Saar
Sare
Sef
Sep
Silke

Soof
Sterre
Suus
Tessa
Thijs

Tijn
Ties
Wes
Wout

Staat hier de naam van jullie kindje tussen? Of heb je zelf een nóg leukere naam voor jullie kindje bedacht die hier niet tussen staat? Deel hem gerust met mij! Dan bewaar ik hem voor op een volgend lijstje.

De vorige blogs over korte Hollandse jongensnamen en korte Hollandse meisjesnamen gemist. Klik op de link om ze terug te kijken!