fbpx
Menu
Babynamen / Thuis zijn

Top 50 korte Hollandse meisjesnamen

Vorige week waren de jongens aan de beurt en vandaag zijn de meiden aan bod! Ben je zwanger van een dochter? Heb je nog geen idee qua naam of twijfel je nog? Misschien zit er iets moois tussen mijn top 50 van korte Hollandse meisjesnamen!

Een dochter

Een dochter is natuurlijk wel stiekem een droom van mij. Misschien wel van iedere jongensmoeder. Niets tegen jongens uiteraard, ik vind ze helemaal fantastisch! In mijn geval lekker wild, een stuiterende testosteron bonk die gezellig de oren van mijn kop kletst en stapelgek is op zijn moeder. Wat wil ik nog meer?

Ik heb een gezonde zoon en hoop op een dag misschien nog een gezond kindje op de wereld te mogen zetten. Als dat nog een zoon is dan ben ik zielsgelukkig. Het is misschien ook meer nieuwsgierigheid, omdat een dochter iets anders is dan wat je nu al hebt. Nu ik erover nadenk slaat dat eigenlijk nergens op, want ieder kind is anders dan wat je al hebt… Anyways!

Meisjesnamen

Tijdens mijn zwangerschap van Otis had ik uiteraard ook een meisjesnaam paraat. Alleen vond ik deze minder leuk dan de jongensnaam. Het is natuurlijk al heerlijk om tijdens je zwangerschap (zonder zwangerschap is het ook een leuke dagdromerij) na te denken over leuke namen. Je kindje moet daar zijn of haar hele leven mee doen, dus je moet wel echt zeker zijn van je zaak. Je wilt een naam, waarbij je gelijk denk: DAT IS HEM!

Top 50 korte Hollandse meisjesnamen

Hier gaan we dan!

 1. Aaf
 2. Afra
 3. Bes
 4. Betsy
 5. Bo
 6. Cato
 7. Door
 8. Eef
 9. Fee
 10. Fem
 11. Fiep
 12. Flo
 13. Fran
 14. Guusje
 15. Jet
 16. Jil
 17. Jip
 18. Joes
 19. Juul
 20. Kaat
 21. Keet
 22. Kes
 23. Kiek
 24. Lis
 25. Loet
 26. Lou
 27. Luus
 28. Lux
 29. Mex
 30. Miep
 31. Mijs
 32. Mint
 33. Moon
 34. Mus
 35. Noor
 36. Pien
 37. Pip
 38. Pleun
 39. Plien
 40. Pom
 41. Puck
 42. Rika
 43. Rikst
 44. Rim
 45. Rixt
 46. Sam
 47. Sien
 48. Sis
 49. Sjors
 50. Wiep

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven. Welke naam uit het lijstje vinden jullie het mooist? Uiteraard hoor ik het ook weer graag als jullie mooie en leuke aanvullingen hebben! Deel ze gerust hier op de blog, op Facebook of in een privé bericht. Misschien komen ze in een volgend lijstje wel voorbij!

Hier vind je mijn blog van vorige week met mijn top 50 aan korte Hollandse jongensnamen!