fbpx
Menu
Babykamer - Kinderkamer / Thuis zijn

Kinderziekenhuis door de wasstraat

Het is al erg genoeg dat er kinderziekenhuizen bestaan. Het liefste zou je willen dat kinderen helemaal niet ziek zouden kunnen worden. Helaas is dat nu nog een droom en wens van velen. Dit kinderziekenhuis in Londen is een samenwerking aangegaan met een aantal bekende designers om de omgeving aantrekkelijker te maken.

Kinderziekenhuis

Een kindje in het ziekenhuis is erg genoeg. Voor kinderen is het vaak geen prettige omgeving. Ze voelen zich niet goed, het is thuis niet en meestal is het ook niet echt gezellig. Deze samenwerking tussen het London’s Royal Children’s Hopsital en 15 ontwerpers is een mooi voorbeeld van hoe het ook kan. Het resultaat is zo ontzettend verrassend en leuk, dat je zou willen dat het geen kinderziekenhuis was.

Oude bekenden

Er staan een aantal oude bekenden tussen de ontwerpers, wat mij erg verraste. Één is een mannelijke kinderboeken schrijver / illustrator en een ander is de koning van de blokken. De laatste van de 15 designers die ik heb gekozen om te laten zien was mij nog niet bekend, maar het resultaat was zo te gek, dat ik het jullie niet wilden ontnemen.

Chris Haughton

Deze kennen jullie waarschijnlijk van zijn bekende bestseller kinderboeken: Mama kwijt, Weltrusten allemaal,  Ssshhh, we hebben een plan en Stoute hond. Zijn tekeningen zijn ontzettend leuk met mooie vormen en kleuren. Chris Haughton kreeg een afdeling om te versieren en persoonlijk vind ik deze ontzettend mooi geworden.

Miller Goodman

Yes, de koning onder de blokken is natuurlijk Miller Goodman! Een van mijn favorieten speelgoedmerken, die gespecialiseerd is in houten blokken, waarmee je gezichten en diverse dieren kunt maken. Ik schreef er eerder een blog over en ben groot fan! De blokken en vormen zie je ook in hun ontwerp in het kinderziekenhuis terug komen.

Morag Myerscough

Misschien heb ik onder een steen gelegen, waarvoor mijn welgemeende excuses. Ik kende deze Engelse dame nog niet, maar haar stijl is bold en haar kleurgebruik fantastisch. Ze zet een multiculti-inspirerende omgeving neer in de afdeling die zij mocht ontwerpen. Het resultaat is te gek.

Dit kinderziekenhuis is een mooi voorbeeld van een speelse en gewaagde omgeving.

Bron: Bored Panda