fbpx
Menu
Educatief / Kind zijn

Interactief activiteitenbord voor baby’s!

Interactief spelen voor baby’s is natuurlijk te gek! Helemaal met zo’n mooi interactief activiteitenbord!

Spelen voor baby’s

Waar sommigen misschien denken dat baby’s te klein zijn om echt te spelen, die hebben het mis! Ja, een rammelaar is leuk, een knuffel is leuk en een boekje is leuk. Een echt interactief activiteitenbord die reageert op wat ze doen, is natuurlijk te gek!

Oldskool activiteitenbord

Vroeger waren er ook al activiteitenborden. Ik herinner mij in mijn eigen box de klassieke Fisher Price versie. Een rechthoekig lichtgekleurd bord met links een drukknop met een bel bovenaan. Je moest wel hard drukken weet ik nog. Ook zat er een telefoondraaischijf op, waarbij je met je kleine vingers zelf een telefoontje kon plegen op jouw eigen manier. Drukknoppen, draaischijven en ratelende schildpadden. Uiteraard ontbrak ook een spiegeltje niet, dus er was ook in mijn tijd voldoende te ontdekken ;-).

Interactief activiteitenbord 2.0

Dit interactief activiteitenbord wat ik tegenkwam heeft het prachtige strakke design met wit en felle kleuren, wat we gewend zijn van het merk Kid O. Al eerder schreef ik een blog over dit originele merk. Met zijn 24 cm bij 19 cm is het een compact stuk speelgoed met een handvat, waardoor je het ook met gemak meeneemt, bijvoorbeeld onderweg in de auto. De kleuren en vormen spreken de kleinsten al ontzettend aan en dan is er ook natuurlijk nog zat te ontdekken…

Ontdekken met Kid O

Links is er een hart te zien met een luidspreker erin. Als de kleine het onder de knie heeft om aan de mintgroene knop eronder te draaien, dan zal de hartslag steeds sneller of juist langzamer gaan. In het midden vind je een bloem met een lichtje erin. Door middel van de drie verschillende schuifknoppen eronder kan je baby de kleur van de bloem laten veranderen! Nice toch? Rechts zit een bijtje die begint te trillen als er op de knop eronder wordt gedrukt. Ook gaat er in zijn staartje een lichtje branden. Je kleintje krijgt door middel van dit design activiteitenbord dus te maken met vormen, kleur, het stimuleert de motoriek en het leert over oorzaak en gevolg. Leuk, mooi én leerzaam dus! Is het ook geen leuk kraamkado?

Dit interactief activiteitenbord van Kid O is geschikt vanaf 6 maanden oud en is verkrijgbaar bij PSikhouvanjou voor €46,95.