fbpx
Menu
Boeken / Kind zijn

Win 2 kinderboeken met girlpower!

Heb je eerder deze week de blog gelezen over de nieuwe boekenreeks van Mo’s Daughters? De serie die jonge meiden wil laten zien dat ze alles kunnen zijn wat ze zouden willen? Heb je een dochter, een nichtje, geef je les op school, of heb je een zoon die je mee wil geven dat jongens en meiden hetzelfde kunnen bereiken? Lees dan even verder… Deze week win je namelijk 2 kinderboeken met girlpower naar keuze!

sterke meiden

Het belang van sterke rolmodellen

Het gezin is natuurlijk het grootste voorbeeld voor onze kinderen. Daar krijgen ze al vaak mee dat papa en mama allebei werken. Meiden spelen allang niet meer alleen maar met poppen. Ik ben daar een goed voorbeeld van.

Als kind klom ik in bomen (en donderde ik eruit), bouwde ik hutten en had ik een crossfiets. Niet het typische meisje meisje nee. Ik speelde op latere leeftijd voetbal (hoe goed of hoe slecht, dat laten we in het midden) en ik heb altijd mijn eigen geld verdiend. Nog nooit was ik afhankelijk van een ander. Dat hebben mijn ouders goed gedaan vind ik en ik wil hetzelfde aan mijn kinderen meegeven. Ga erop uit, ontdek, beoefen de sport die je leuk vind en ga voor je dromen. Of je een jongen of meisje bent, staat hier los van.

In kinderboeken heeft slechts een klein percentage van de moeders een baan en zijn zelfs de hoofdrollen grotendeels voor jongens weggelegd. Dit moet toch anders… We moeten meiden groter maken in plaats van kleiner, want ‘wat ze kan zien, dat kan ze zijn’.

meiden in de hoofdrol

Win 2 kinderboeken met girlpower!

Mo’s Daughters heeft 10 krachtige kinderboeken met girlpower op de markt gebracht, waarin 5 meiden de hoofdrol spelen.

Wies, de eigenwijze peuter die alles in twijfel trekt. Cato, de kleine onderzoeker en wetenschapper in de dop, die alles tot op de bodem uitpluist. Mila vindt avonturen in alledaagse dingen en is nergens bang voor. Maan ontdekt het liefst de hele wereld en is gek op dieren en de natuur. Super Suus is stiekem een superheld en haar superneus zet haar altijd op het juiste spoor.

Allemaal meiden met een eigen kracht en karakter, als mooi rolmodel voor onze eigen kinderen. Wil je 2 krachtige boeken winnen? Volg dan de volgende stappen om kans te maken op de prijs:

  1. Volg Mo’s Daughters en Oh yeah baby op Facebook (we will be checking 😉 ).
  2. Like het bericht van deze winactie.
  3. Laat ons in een reactie weten welk karakter jou het meest aanspreekt en tag degene wie je ook zo’n tof boek gunt! Zo kunnen jullie samen winnen.

We zijn benieuwd naar jullie favorieten! Wacht niet te lang met meedoen, want aan het einde van de week maken we de winnaar bekend…

De winnaars zijn (tromgeroffel…) Nadine van Montfoort en Inge van der Vliet! Gefeliciteerd! Willen jullie mij je adres mailen en de 2 boekjes die je kiest? Dan zorgen we ervoor dat ze zo snel mogelijk jullie kant opkomen, zodat jullie lekker kunnen gaan lezen! claudia@ohyeahbaby.nl

Meer weten over de boeken? Check dan de website van Mo’s Daughters of shop ze op Bol.com.

Cato mo's daughtersMaan mo's daughters

 

Mila mo's daughtersSuus mo's daughters

 

Wies, mo's daughters