fbpx
Menu
Jezelf zijn

Dit weekend doe ik een Psilohuasca retreat!

De meeste mensen hebben wel al eens van Ayahuasca gehoord, maar kennen Psilohuasca nog niet. Dit weekend ga ik ervaren wat een Psilohuasca retreat met mij doet en ga ik twee innerlijke reizen maken bij House of Louise2. Benieuwd wat Psilohuasca precies is? Lees dan even verder!

sclerotia psilohuasca

Het verschil tussen Psilohuasca en Ayahuasca?

Op dit moment is Ayahuasca in Nederland illegaal, al worden er nog zeker ceremonies gehouden. Ayahuasca is een plant die DMT bevat en dit valt onder de drugswet. De drank is verboden, maar de plant zelf niet. Hier is natuurlijk veel over te zeggen, maar het is vooral belangrijk dat dit onder de juiste begeleiding gebruikt wordt én bereid wordt door mensen met veel ervaring en kennis van de plant.


Psilohuasca is een legaal alternatief, omdat het geen DMT bevat. Het is sclerotia, oftewel magische truffel, die psilocybine bevat. Dit in combinatie met de MAO remmer, wat ervoor zorgt dat het effect langer aanhoudt, is een vergelijkbaar en legaal alternatief.

Wat doet Psilohuasca met je?

Één van de reacties die ik kreeg toen ik vertelde dat ik dit op de planning had staan was ‘Dat is toch gewoon één grote trip?’. Dat is het dus niet. Beide Ayahuasca en Psilohuasca zijn plantmedicijnen en hiermee kun je dus een innerlijke reis maken, diep in je bewustzijn. Je komt in contact met je diepere lagen, je ware ik, waarbij je de inzichten krijgt om jou op dat moment in je leven verder te helpen. Het is een mooie tool om stappen te maken in je persoonlijke en spirituele groei. Je moet er wel echt open voor staan, want je schaduwkanten kunnen ook aan bod komen. Een onwijze helende en leerzame ervaring dus, die wordt vergeleken met 10 jaar therapie.

zelfkennis psilohuasca retreat
persoonlijke groei

Waarom ga ik een Psilohuasca retreat doen?

Een veelgestelde vraag is uiteraard, ‘waarom ga je dit doen?’ Eerlijk gezegd werd mijn interesse in eerste instantie getrokken door Ayahuasca, waarschijnlijk ook omdat dit een meer bekende vorm is. Ik denk begin 2019 dat ik erover begon te lezen, podcasts ging luisteren en ervaringen hoorde van anderen. Al jaren ben ik bezig met persoonlijke ontwikkeling op het persoonlijke, maar ook het spirituele vlak. Hoe zit het leven in elkaar, waar sta ik en waar zitten mijn uitdagingen om te leren en groeien? Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze op mijn eigen unieke manier tot uiting brengen? Ik vind het heerlijk om mij daarmee bezig te houden. 

 

Daarom is deze retreat een ontzettend mooie aanvulling, waar ik compleet open inga en ontzettend naar uitkijk. Ik ben benieuwd naar de ervaring en inzichten die het plantmedicijn mij gaat brengen. We beginnen bij het begin. Eerst ga ik het ervaren en laten bezinken. Uiteraard zal ik ook een artikel schrijven over mijn ervaringen als alles een beetje geland is. Wordt vervolgd!

Meer lezen over persoonlijke groei, mijn meditatie challenge of wat ik van mijn coach leerde? Je leest het op de blog!